5ος Αγώνας Ορεινού τρεξίματος ¨ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ¨

94

Άντρες, γυναίκες και παιδιά, έμπειροι δρομείς ή πρωτάρηδες μπορούν να συμμετέχουν στην οργάνωση του 5ου Αγώνα Ορεινού τρεξίματος “ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ” επιλέγοντας την διαδρομή που τους ταιριάζει.

Το Ορεινό τρέξιμο και οι παράλληλες αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις θα γίνουν στο όρος Αρτεμίσιο και στον ορεινό παραδοσιακό οικισμό της Καρυάς (Αργολίδα), την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019.

Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις διαδρομές διαφορετικής αποστάσεως, υψομετρικής διαφοράς και βαθμού δυσκολίας.

Την Mountain Running 25K

Είναι η κλασική διαδρομή του αγώνα μήκους 25χλμ και 1600μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική (ειδικά στο κομμάτι της κορυφής), απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, είναι δυνητικά εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού στα ψηλότερα σημεία του βουνού και απευθύνεται σε καλά προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

Την Trail Running 10K

Η διαδρομή διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά αυτού που ονομάζουμε trail running. Με μήκος 10χλμ και θετική υψομετρική διαφορά 900μ. απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή σας στο ορεινό τερέν.

Την Fun Running 2K

Μια εύκολη διαδρομή συνολικού μήκους 2χλμ, καθαρά ψυχαγωγική αλλά και εκπαιδευτική. Στόχος της είναι να φέρει τους μικρούς μας φίλους σε επαφή με την φύση και να τους εξοικειώσει με τις εναλλακτικές μορφές δράσεων και αθλητισμού. Επίσης να αναδείξει όλες εκείνες τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει το φυσικό περιβάλλον στον άνθρωπο, αλλά και να κάνει γνωστή την παράδοση και την ιστορία του τόπου σε μικρούς και μεγάλους. Τέλος η διαδρομή πλαισιώνεται με ένα σύνολο δράσεων που θα της δώσουν ένα χαρακτήρα παιχνιδιού.

Αρχή και τέλος της κάθε διαδρομής είναι η βάση της διοργάνωσης στην καταπράσινη κεντρική πλατεία του παραδοσιακού οικισμού της Καρυάς.

Διοργανωτής είναι ο Σύλλογος Απανταχού Καρυωτών “Το Αρτεμίσιο” και οι εκδηλώσεις με την επωνυμία «Artemisio Mountain Running» γίνονται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το Εμπορικό – Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αργολίδας και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων – Δρομείς Αργολίδας. στο όρος ¨Αρτεμίσιο¨ και στον ορεινό παραδοσιακό οικισμό της Καρυάς Αργολίδας.

Στην ιστοσελίδα artemisiomr.gr θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, θα ενημερώνεστε για τις λεπτομέρειες του κάθε αγώνα και θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή.

Η δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου 2019