Παρέδωσαν τη διοίκηση του Hot spot σε Δανέζικη ΜΚΟ και απέσυραν την αστυνομία. Αντιδρούν οι κάτοικοι της Μάνδρας

390
Ο βοσκός καταγγέλλει. Στο βάθος το Hot spot

Δύσκολες οι νύχτες για τους κατοίκους της Μάνδρας (στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας). Aπό τη δομή του Κουτσόχερου γίνονται επιδρομές στα σπίτια τους. Κάποιοι μάλιστα ρίχνουν πέτρες για να δοκιμάσουν αν κατοικούνται τα σπίτια και αν δεν δουν ανταπόκριση μπαίνουν μέσα και τα κλέβουν.

H κατάσταση στο hot spot του Κουτσόχερου έχει γίνει oριακή  τόσο για τους φιλοξενούμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, όσο και για τους κατοίκους των γύρω χωριών και κυρίως της Μάνδρας, που γειτνιάζει άμεσα με τη δομή, εξαιτίας του γεγονότος ότι στοιβάζονται κοντά στις 1500 ψυχές εκεί…

Ο χώρος πλέον και η γύρω περιοχή αναδύουν μία δυσωδία, καθώς οι υποδομές αποχέτευσης είτε είναι υποτυπώδεις, είτε δεν επαρκούν, καθώς δεν υπήρχε πρόβλεψη για τόσο μεγάλο αριθμό φιλοξενουμένων, Ένα μικρό ποτάμι δίπλα στη δομή έχει πλέον μολυνθεί, όπως λένε οι κάτοικοι της Μάνδρας, αφού εκεί καταλήγουν αποχετεύσεις. Κτηνοτρόφος μιλώντας στην “τηλεόραση της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ” και στη δημοσιογράφο Ράνια Αλεξίου, μας είπε  ότι πρόσφατα πήγαν τα πρόβατά του να πιουν νερό από το ποταμάκι και ψόφησαν!

«Το  ποτάμι έχει μολυνθεί» δηλώνει ο βοσκός που τα πρόβατά του ήπιαν από εκεί νερό και ψόφησαν…

Οι κάτοικοι της Μάνδρας διευκρινίζουν πως πλέον κανείς από τους 1440 που βρίσκονται στη δομή του Κουτσόχερου δεν είναι Σύριος, υπάρχουν μόνον μετανάστες και το γεγονός ότι προέρχονται από κράτη, με διαφορετικές κουλτούρες (κυρίως Πακιστάν και αφρικανικές χώρες) έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνά-πυκνά αιματηρά επεισόδια…

«Δεν θέλουμε να μας πειράζουν, όπως εμείς δεν τους πειράζουμε» λένε με μία φωνή στην κάμερα της “Θεσσαλίας τηλόρασης”

“Από τότε που έφυγε η Αστυνομία από τη δομή και δόθηκε η διαχείριση σε μία Δανέζικη ΜΚΟ, η κατάσταση ξέφυγε από κλοπές, φθορές και φασαρίες”, λένε οι κάτοικοι των γύρω χωριών, ενώ δεν παραλείπουν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι  έχουν εγκαταλειφτεί και από το Δήμο και τις υπόλοιπες αρχές. Ακούνε μάλιστα ότι η Δανέζικη ΜΚΟ έχει προτείνει να έρθουν άλλοι 500 και να προστεθούν στους υπάρχοντες και βρίσκονται σε αναστάτωση το τελευταίο διάστημα ….

(Με πληροφορίες από: ΕΔΩ)