Ολοκληρώνονται οι πλακοστρώσεις της Παλαιάς Πόλης του Ναυπλίου με ανάπλαση τμημάτων στον “ΨΑΡΟΜΑΧΑΛΑ”

294
Ο χώρος πέριξ του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος θα αναπλασθεί αναδεικνύοντας την πλατεία Τερζάκη, την Αραβική κρίνη και τον τόπο δολοφονίας του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια

Οι παρεμβάσεις στην περιοχή των οδών Φωτομαρά, Παπανικολάου, των καθέτων και της πλατείας του Αγίου Σπυρίδωνα, ολοκληρώνουν, σχεδόν συνολικά το δίκτυο στην Παλιά Πόλη, η οποία αποτελεί ισχυρό στοιχείο της Ταυτότητας του Ναυπλίου ως προορισμού. Το έργο ανάπλασης προβλέπει επισκευές, ανακατασκευές, βελτίωση των πεζών διαδρομών (στις οδούς Παπανικολάου, Φωτομάρα και παρόδων) που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη των αρχαίων κρηνών, στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας της περιοχής, και την  καλύτερη λειτουργική σύνδεσή της με την Παλιά Πόλη.

Το έργο εντάχθηκε οριστικά στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Πελοπόννησος» – ΕΣΠΑ 2014-2020 με συνολική Δημόσια Δαπάνη 1.162.000 ευρώ

Δημήτρης Κωστούρος Δήμαρχος Ναυπλιέων

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος εμφανώς ικανοποιημένος δήλωσε σχετικά: «Με τον ίδιο τρόπο που δουλέψαμε  για να φτάσουμε σήμερα εδώ, θα συνεχίσουμε μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. To ιστορικό κέντρο, όπως και όλη η πόλη του Ναυπλίου αναβαθμίζεται και ο στόχος μας είναι να ξεπεράσει πολύπλευρα, Ευρωπαϊκές πόλεις πρότυπα. Περιμένουμε την ημερομηνία έναρξης του έργου προκειμένου να ευχαριστήσουμε όλους αλλά και τον καθένα ξεχωριστά που συνέβαλλαν σε αυτό το αποτέλεσμα».

Το έργο θα έχει ως συνέπεια την ανάδειξη υποβαθμισμένων και ταυτόχρονα παραδοσιακών τμημάτων της Παλιάς Πόλης. Θα συμβάλλει στην προστασία, δικτύωση και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος, την προώθηση και προβολή της διαχρονικής ιστορικότητας της περιοχής η οποία αποτελεί ισχυρό στοιχείο της Ταυτότητας του Ναυπλίου ως προορισμού.