Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, που είχε ως τίτλο “Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης στον Άγιο Νικόλαο Ναυπλίου” είναι πλήρης, περιγραφική και ζυγισμένη. Οι δε φωτογραφίες που την συνοδεύουν έχουν επιλεγεί «με σοφία», εικονίζοντας τον Μητροπολίτη, τον Δήμαρχο, την Προϊσταμένη του έργου συντήρησης, την Πολίτη που έσπρωξε την υπόθεση και βεβαίως τα προς συντήρηση και επισκευή μνημεία.

Το akromolio.gr, φιλοξενεί την ανακοίνωση και μία φωτογραφία, προς ενημέρωση των αναγνωστών του, διαβλέποντας μέσα από αυτήν, όλα τα δεδομένα μιας πολύ σοβαρής προσπάθειας επισκευής του Ναού και συντήρησης των εσωτερικών μνημειακών στοιχείων που διαθέτει. Μια προσπάθεια όπου συμμετέχουν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ο Δήμος Ναυπλιέων, και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Διαβάστε την ανακοίνωση όπου «με σοφία» αναφέρονται όλοι οι συντελεστές επίλυσης ενός προβλήματος που (σίγουρα) εκφεύγει των (κατά μόνας) δυνατοτήτων του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του Δήμου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Εχθές κλιμάκιο από το τμήμα συντήρησης του Υπουργείου επισκέφθηκε το Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο. Σε πρώτη φάση το κλιμάκιο κατέβασε από τον τοίχο ένα κειμήλιο πιθανόν του 19ου αιώνα, πρόκειται για έναν επιτάφιο, ο οποίος θα μεταφερθεί στα εργαστήρια του τμήματος για συντήρηση. Έτσι ξεκινούν οι πρώτες εργασίες σε φορητά μνημεία που διαθέτει η εκκλησία, θα ακολουθήσουν και άλλα, ώστε όταν θα είναι έτοιμη η εκκλησία κτιριακά  να μπορέσουν να τοποθετηθούν και πάλι στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Στο Ναό βρέθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού όπου ενημερώθηκαν από την Προϊσταμένη του τμήματος για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, δηλώνοντας ευτυχείς για την έναρξη των πρώτων εργασιών συντήρησης και το ενδιαφέρον του Γ.Γ. Πολιτισμού κ. Γεωργίου Διδασκάλου για τον Άγιο Νικόλαο».

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η ANAVASIS COURIER, ζητά διανομέα. Απαραίτητη η Αγγλική γλώσσα. Επιθυμητή Προϋπηρεσία. EMAIL για αποστολή βιογραφικού:…

% μέρες πρίν

Με πρωταγωνιστή τον Αδρακτά το Δημ. Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών

Με πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο Κων. Αδρακτά, που εισηγείται τα 7 από τα 8 προς συζήτηση…

% μέρες πρίν

Περιμένοντας την επιστροφή της Κασσάνδρας

της Θέκλας Μεταξά Πέρασαν χρόνοι χιλιάδες, και η Κασσάνδρα που είχε πιει άφθονο νερό της…

% μέρες πρίν

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ζητά Γραμματέα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας (ΙΣΑ) επιθυμεί να προσλάβει υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη, σε έμμισθη θέση,…

% μέρες πρίν