Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

319

Η Ιστορική Επέτειος του ΟΧΙ, που είπε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας (1936-1941) Ιωάννης Μεταξάς την 28η Οκτωβρίου 1940, θα εορταστεί παράλληλα με την απόδοση τιμών στον τελευταίο Εθνομάρτυρα, που άφησε το αίμα του στα βουνά της Ηπείρου, τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Ο Κώνσταντίνος Κατσίφας, στις Βουλιαράτες, ακολούθησε το δρόμο της αιωνιότητας και της τιμής, το δρόμο που είχε ακολουθήσει νωρίτερα (12 Αυγούστου 2010) ο Αριστοτέλης Γκούμας και πολλοί άλλοι ανώνυμοι Ηπειρώτες αδελφοί δολοφονούμενος από όργανα του Αλβανικού Κράτους και παρακράτους.

«Είναι υποχρέωση όλων μας, να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα» δηλώνει ο συντονιστής του Ε.Σ.Ο. Δημήτρης Μπουγιώτης και τονίζει, «οφείλουμε να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους, για να συντηρήσουν ζωντανή την μεγάλη Ιδέα του Ελληνισμού.

Φωτογραφία από το μνημόσυνο του Κων. Κατσίφα στον Ι.Ν. Αγίου Κων/νου Πειραιώς.

Παράλληλα λοιπόν με τον εορτασμό του ΟΧΙ, ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα και των Ελλήνων που έκαναν ένα μνημόσυνο προς τιμή του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά».

Ένα μνημόσυνο σε κάθε εκκλησία λοιπόν, από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, είναι μια καλή αρχή για την αναζωπύρωση Εθνικών αισθημάτων.

Χ.Β.Μ.