Εκατοντάδες Μνημόσυνα για τον Ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα έγιναν σε όλη την Ελλάδα σήμερα το πρωί (Κυριακή 27-10-2019)

739
Άγιοι Πάντες, Καλλιθέα Αττικής.

Τα εκατοντάδες Μνημόσυνα, εις μνήμη του Ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, που διοργανώθηκαν σε όλη την επικράτεια, ήταν ένα ηχηρό ράπισμα προς το πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση της χώρας. Όλα διοργανώθηκαν αυθόρμητα και με ιδιωτική πρωτοβουλία, κυρίως σε εκκλησίες αλλά και σε μη εκκλησιαστικούς χώρους.

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας

Αυτό που τα θεσμικά όργανα εξουσίας, τα οποία έχουν ως αποστολή την προστασία αξιών του Ελληνισμού, δεν σκέφτηκαν ή δεν θέλησαν να κάνουν (με τιμητική εξαίρεση τον Δήμο Πύργου Ηλείας και τον Δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο), το έκαναν οι απλοί Έλληνες με πρωτοβουλίες που εκδηλώθηκαν από ιδιώτες και Σωματεία, σε όλη την Ελλάδα. Από την Κρήτη μέχρι την Θεσσαλονίκη και τον Έβρο και από την Θεσπρωτία μέχρι τον Πύργο και το Ναύπλιον.

Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

600 περίπου μνημόσυνα (σε 150 Δήμους και 300 Κοινότητες) οργανώθηκαν με συμμετοχή περισσοτέρων των 500  ιερέων και 50.000 συμμετεχόντων σ’ αυτά. Όλα, από τα πιο απλά, (ένα απλό διάβασμα μιας ευχής), μέχρι τα πιο μαζικά (με ομιλίες σημαίες και ισχυρή παρουσία Ελλήνων κάθε ηλικίας και μορφώσεως), όλα είχαν σαν κοινό χαρακτηριστικό την ύπαρξη μιας φωτογραφίας του δολοφονημένου Ήρωα και μια Ελληνική Σημαία.

Θεσσαλονίκη

Οι εκδηλώσεις Τιμής και μνήμης προς το πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, και τις αξίες για τις οποίες έδωσε την ζωή του, θα συνεχισθούν καθ’ όλη την εβδομάδα και θα κορυφωθούν την επομένη Κυριακή στο νομό Λαρίσης όπου θα πραγματοποιηθούν μνημόσυνα υπό την Αιγίδα του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO: https://www.facebook.com/andreas.gkan.9/videos/556483921764863/