ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ: Εκτίμηση κατάστασης και Προτάσεις για το τόπο μας

102

Η πορεία μας διαχρονικά, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, αλλά και οι διάφορες ακτιβιστικές ενέργειές μας, αποδεικνύουν πλέον και στον πιο κακόπιστο “φίλο” μας, ότι μας ενδιαφέρει ΜΟΝΟ το καλό του τόπου και η οποιαδήποτε αντιπολίτευση γίνεται προς αυτό τον άξονα, όχι απλά για να λέμε κάτι ή να “φαινόμαστε” κατά καιρούς.

Και οι πιο κακόπιστοι έχουν πειστεί πια, ότι εμείς δεν είμαστε μαριονέτες κανενός  κόμματος, ούτε πηγαίνουμε στα Δημοτικά Συμβούλια να διαβάσουμε Αθηναϊκές “εντολές” ή να λιβανίσουμε αρχές κάποιου αρχηγίσκου. Αυτός ο ρόλος ανήκει σε άλλους.

Είμαστε αυτόνομοι και ενεργοί δημότες και ΜΟΝΟ.

Δημαρχείο Πύργου-Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

Φυσικά φροντίζουμε να είμαστε σε όλα πάντα ενεργοί και ενημερωμένοι, να προτείνουμε λύσεις, να αναγνωρίζουμε τα καλά, να συμπληρώνουμε τα κενά, να καταγγέλλουμε τυχών παρατυπίες, ώστε να μην είμαστε στη κατηγορία “αμίλητα στρατιωτάκια” που πιάνουν καρέκλες και διακοσμούν απλά την αίθουσα σαν γλάστρες ή κάδρα.

Αυτό απαιτεί η συνείδησή μας και το πώς αντιλαμβανόμαστε το καλό του τόπου μας. Ελεύθερα και χωρίς παρωπίδες ή “οχλήσεις”.

Με αφορμή λοιπόν, μια πρόσφατη δήλωση εντός του Δημοτικού συμβουλίου του κ. Δήμαρχου, ότι «ανοίξαμε όλα τα μεγάλα θέματα για το τόπο»συν-υπογράφουμε και δηλώνουμε:

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ.

α) Να σταματήσει η πολιτική “δειλία”, που μας έφερε πίσω σαν Δήμο και σαν Νομό εδώ και δεκαετίες.

β) Να πάρει ο Δήμος  μας την ΚΥΡΙΑΡΧΗ θέση που του αξίζει.

γ) Να κάνουμε αποφασιστικά  βήματα εμπρός, με γνώμονα την ανάπτυξη, χωρίς να χανόμαστε σε ατέρμονες συζητήσεις και διαβουλεύσεις και τελικά να μένουμε στα λόγια, γιατί έτσι περνάει ο καιρός και έρχονται ξανά και ξανά εκλογικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα οι διάφορες “κουμπαριές” και η “ανάγκη” για αλληλοϋποστήριξη και ανταλλαγή ψήφων, να μην αφήνει τα θέματα να τρέξουν γιατί θίγονται “συμφέροντα”.

δ) Να πούμε τελικά τα πράγματα με το όνομά τους και να μην φοβόμαστε μη τυχών αποκαλυφθεί το παρελθόν και ποιοι δεν έκαναν αυτό που έπρεπε για το τόπο (για πολλούς λόγους, τους οποίους φυσικά θα τους πούμε και αυτούς εάν χρειάζεται).

Όλα στο φως λοιπόν, να τα μάθουν όλα οι πολίτες, γιατί μόνο με γνώση του παρελθόντος θα προχωρήσουμε χωρίς τα ίδια λάθη στο μέλλον.

Σε όποιον δεν αρέσει αυτό, ας τον κρίνουν τελικά οι ίδιοι οι πολίτες που πληρώνουν το “μάρμαρο”.

 

Με την ευκαιρία αυτής της  έγγραφης επικοινωνίας μας, με τον κόσμο και τη Δημοτική αρχή προτείνουμε μερικά θέματα καθημερινότητας προς σκέψη και γιατί όχι και προγραμματισμό και υλοποίηση.

α) Να λυθεί άμεσα το φαινόμενο που παρουσιάζεται  στο Κατάκολο, όταν υπάρχουν κρουαζιέρες. Δε χρειάζεται εδώ περαιτέρω ανάλυση. Είναι γνωστά πλέον σε όλη την Ελλάδα τα κακώς κείμενά του.

Η παρουσία του κ. Δήμαρχου και ως Προέδρου του Λιμενικού ταμείου είναι χρυσή ευκαιρία για άμεση επέμβαση στη κατάσταση που επικρατεί εκεί.

β) Να ανοιχθεί επιτέλους ο νότιος περιφερειακός της Πόλης στη Ρήγα Φεραίου, έτσι ώστε να ανακουφισθεί γενικά το κυκλοφοριακό ζήτημα. Εναλλακτικά σας προτείνουμε να δείτε και το δρόμο της “κεραίας” ως δρόμο βαρέων οχημάτων, ο οποίος εάν πάρει κίνηση θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους (ο νοών νοείται). Επίσης να μην υπάρχει επιτέλους χαλικόδρομος μέσα στο Πύργο.

γ) Εφόσον αρχίζει δειλά-δειλά να εμφανίζεται τουρισμός στο Πύργο, αλλά και για τους καθημερινούς γηγενής επισκέπτες της Πόλης, ας φροντίσουμε για την ανακαίνιση  και άμεση λειτουργία (τουλάχιστον τις ημερήσιες ώρες) των δημόσιων ουρητηρίων. Είναι κάτι που μας το μετέφερε ως παράπονο αρκετός κόσμος και μερικοί συνοδοί τουριστών.

δ) Δώστε με θάρρος μια οριστική λύση στα κτίρια του  Μανωλοπούλειου Νοσοκομείου (παλιό και νεώτερο) και του οικοπέδου του. Ακόμα και ιδιωτική πρωτοβουλία να σκεφτείτε, ως επένδυση, ώστε ο χώρος αυτός να γίνει κέντρο πολιτισμού και παράλληλα μικρό πάρκο πρασίνου, μαγαζιά, κλπ…

Υποσχόμαστε ότι θα είμαστε σταθερά, πάντα “ενοχλητικοί” για το καλό του τόπου μας.