Ο Χειβιδόπουλος διαπιστώνει υψηλή παραβατικότητα των Ρομά της Νέας Κίου και ζητά επιβολή νόμου και τάξης

254
Ένα από τα θύματα των επιθέσεων με εμφανή τα αποτελέσματα της βίας των συμμοριών Ρομά

«…Η Ν. Κίος, αποτελεί μια περιοχή με υψηλή παραβατικότητα λόγω των Ρομά, όπως είναι καταγεγραμμένο και από τα συμβάντα όχι μόνο του τελευταίου διαστήματος…» αναφέρει η παράταξη του Τάσου Χειβιδόπουλου σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στη Νέα Κίο. Στην ίδια ανακοίνωση, ζητείται η επανίδρυση του αστυνομικού σταθμού της Νέας Κίου και η αύξηση της παρουσίας της αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της παράταξης “Δυνατή πόλη ξανά», επισημαίνει ότι «Η παραβατικότητα των Ρομά τείνει να γίνει μια μορφή κακής συνήθειας για τους κατοίκους της Ν. Κίου. Ένα διαχρονικό πρόβλημα, που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα γίνεται εντονότερο, με φαινόμενα όπως, κλοπές, ληστείες, βιαιοπραγίες κατά πολιτών, να αποτελούν καθημερινά συμβάντα στην Κοινότητα Ν. Κίου».

Τέλος, καταλήγει «Η ασφάλεια και η ομαλή λειτουργία της τοπικής κοινωνίας της Ν. Κίου είναι αυτονόητο δικαίωμα του κάθε πολίτη, που όλοι εμείς οφείλουμε να περιφρουρήσουμε».

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΗΘΙΚΗΣ

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη των κ.κ. Χειβιδόπουλου, Καρούζου και Θωμόπουλου, κατηγορεί, αναληθώς, την Δημοτική αρχή Καμπόσου ότι δεν έχει κάνει τίποτε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την παραβατική συμπεριφορά μιας ομάδας Ρομά, στην τοπική κοινωνία της Ν. Κίου.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟ

17 Νοεμβρίου 2014: Ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος αφού πρώτα πέρασε ψήφισμα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας συμμοριών Ρομά στη Νέα Κίο, από το Δ.Σ του δήμου, συνάντησε τον εισαγγελέα Ναυπλίου συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ. Ηλία Χατζηγεωργίου και κ. Αχιλλέα Μπαντανά καθώς και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Ν. Κίου Γ. Αθανασόπουλς, για να του το παραδώσει ζητώντας «η πολιτεία να πράξει τα δέοντα».