Ο δρόμος του θανάτου και η εκδρομή που οργανώνει ο Δήμαρχος Πύργου

180

Το ξεκλήρισμα οικογενειών και ο θάνατος δεκάδων Πυργιωτών στον δρόμο του θανάτου Πατρών –Πύργου καθώς και η ουσιαστική τουριστική απομόνωση του Πύργου και της Ηλείας δεν αντιμετωπίζεται με την μεταφορά μερικών δεκάδων κατοίκων του Πύργου στην Αθήνα για να διαδηλώσουν στην πλατεία Συντάγματος. Χρειάζονται ουσιαστικές κινήσεις που θα κάνουν την πολιτεία και την κυβέρνηση να δράση άμεσα και να προωθήσει την κατασκευή του δρόμου που θα έπρεπε να είχε φτιαχτεί πριν από 30 χρόνια.

Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της ανακοίνωσης που έδωσε στην δημοσιότητα η δημοτική παράταξη “Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου”. Η δημοτική παράταξη, την οποία εκφράζει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Χάρης Μιχαλακόπουλος, καταγράφει σειρά από προτάσεις για δράσεις που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα και όχι να γίνονται για το θεαθήναι

Χάρης Β. Μιχαλακόπουλος

Ολόκληρη η ανακοίνωση με τίτλο «(Εθνική) Οδός Πατρών –Πύργου. Η διαχρονική κοροϊδία του συστήματος και η πρότασή της “Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου”», δημοσιεύεται κατωτέρω:
«Με αφορμή την επικείμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα και τη πρόθεση στήριξης αυτής με πούλμαν μεταφοράς πολιτών από τον Δήμαρχο Πύργου τοποθετούμαστε και προτείνουμε παράλληλα.
Κάθε μορφή αγώνα και διεκδίκησης είναι σεβαστή, ιδίως όταν αφορά ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που έχει επιπτώσεις σε ανθρώπινες ζωές (κυρίως) αλλά και στην αντί-αναπτυξιακή πορεία και προοπτική του τόπου μας. Ως παράταξη θεωρούμε ασόβαρη και ελλιποβαρής τόσο τη συγκέντρωση αυτή, όσο και το τρόπο στήριξης με επιπλέον 50 ή 100 άτομα, τη στιγμή που το πρόσφατο παρελθόν, μας έχει αποδείξει ότι η Κεντρική πολιτική σκηνή δεν υποκύπτει σε τέτοιου είδους δράσεις, όταν έχει πάρει τις δικές της αποφάσεις, για τους δικούς της λόγους και για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα.
Ζήσαμε πρόσφατα την απαξίωση ενός και δύο εκατομμυρίων ανθρώπων, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, για το θέμα της Μακεδονίας μας και είναι ακόμα τα χημικά στα πνευμόνια μας και τα γκλοπ της αστυνομίας στα κορμιά μας, για μια διαμαρτυρία για το αυτονόητο!!.. Θα “χαμπαριάσουν” νομίζετε μερικούς εκατοντάδες πολίτες που θα καλύπτουν μετά βίας 2 πλάκες πεζοδρομίου σε μια γωνιά στο Σύνταγμα, οι οποίοι δεν θα έχουν καν συγκεκριμένο σχέδιο δράσεως και προτάσεως;

Δεν απαξιώνουμε ως δράση, την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, αλλά σας λέμε τη σκληρή αλήθεια, για να μην λειτουργήσει και αυτή, ως ακόμα μια “βαλβίδα εκτόνωσης” για ένα τόσο σοβαρό θέμα που μας βασανίζει όλους στο Πύργο και στην Ηλεία γενικότερα και που, δυστυχώς, κάθε τόσο ποτίζεται με αίμα φίλων –συγγενών -συντοπιτών μας.
Προτείνουμε λοιπόν:
Α) Να αποφασίσουμε ως Δήμος Πύργου τι ακριβώς θέλουμε και με ποιο τεχνικό τρόπο μπορεί ΑΜΕΣΑ να γίνει αυτό.
Β) Να υπάρχει συνεννόηση και ομόφωνο ψήφισμα από ΟΛΑ τα δημοτικά συμβούλια και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που να περιγράφει και να απαιτεί ακριβώς το ζητούμενο (την έναρξη των εργασιών) ΑΜΕΣΑ.
Γ) Να καθοριστούν οι μορφές αγώνα και να είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ για τους εμπλεκόμενους. Σαν τέτοιες αναφέρουμε ενδεικτικά:
α) Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ουσίας π.χ. αποκλεισμός επ’ αόριστο στη βόρεια και νότια είσοδο του Νομού (Μανωλάδα και Γιαννιτσοχώρι).
β) Νομικές ενέργειες με τυχών μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου για κάθε θάνατο –ατύχημα –τραυματισμό –αναπηρία -υλικές ζημιές κλπ.
γ) Πολιτικές ενέργειες. Π.χ. οι άμεσες παραιτήσεις ΟΛΩΝ (από Περιφερειάρχη μέχρι τον τελευταίο τοπικό σύμβουλο) μέχρι να ξεκινήσουν ΑΜΕΣΑ τα έργα.
δ) Πολιτικές ενέργειες που να θέτουν προ των ευθυνών τους ΟΛΟΥΣ τους εκλεγμένους Βουλευτές του Νομού. Να τους γίνει σαφές ότι πρέπει να διαλέξουν το κόμμα ή τον τόπο τους και αυτούς που τους ψηφίζουν.
Το θέμα ΔΕΝ κλείνει μέχρι να γίνει ΠΡΑΞΗ. Δεν είναι θέμα για εφήμερη δημοσιότητα, αλλά θέμα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας».