Επέτειος 28ης Οκτωβρίου με νέα Σελήνη

153

Γράφει η Θέκλα Μεταξά –ερευνήτρια αστρολογίας

Σε λίγες μέρες, η Ελλάδα θα γιορτάσει και πάλι την επέτειο της έναρξης του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου του 1940. Συνήθως οι λαοί γιορτάζουν τη λήξη ενός πολέμου, για μας όμως, η έναρξη έχει μεγάλη σημασία, γιατί έτσι επιβραβεύουμε τον ηρωισμό και την αποφασιστικότητα του λαού μας.

Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

Ήταν λίγο μετά τις 3 τη νύχτα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 που ο Ιταλός Πρέσβης στην Αθήνα, επέδωσε τελεσίγραφο στον τότε Πρωθυπουργό Μεταξά, για ελεύθερη διέλευση των Ιταλικών στρατευμάτων από τα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα. Η άρνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, αντιπροσώπευε και το μεγάλο ΟΧΙ όλου του Ελληνικού λαού. Στις 5.30 π.μ. της ίδιας μέρας, άρχισε και η επίθεση των Ιταλικών στρατευμάτων.

Αλλά ποιες ήταν οι αστρολογικές συνθήκες που επικρατούσαν, τόσο στις 3 περίπου π.μ., όσο και στις 5.30 της 28ης Οκτωβρίου; Τα αστέρια έδειχναν άραγε τον πόλεμο που ξεκινούσε, και τις δραματικές συνέπειες που είχε για τη χώρα μας; Τ΄αστέρια δεν λένε ποτέ ψέματα, εμείς ίσως δεν τα καταλαβαίνουμε.

Με την αστρολογική έρευνα που έγινε, τόσο για τις 3 π.μ., όσο και για τις 5.30, βλέπουμε ότι κυρίαρχο ρόλο παίζει η αντίθεση Κρόνου-Δία, με τον Ήλιο. Η σπάνια συζυγία Κρόνου-Δια, πολλές φορές σηματοδοτεί μεγάλα γεγονότα για μια χώρα. Η αντίθεσή τους με τον Ήλιο (ζωτική ενέργεια) προβλέπει τις τραγικές απώλειες σε έμψυχο υλικό.

28 Οκτωβρίου 2018. Η Ελλάδα γιορτάζει για μια ακόμα φορά, την παλικαριά των Ελλήνων του ΄40, την άρνηση στην υποδούλωση, την περηφάνια του Έθνους. Η ατμόσφαιρα παντού είναι πανηγυρική. Λίγες ώρες αργότερα, η Ελλάδα θρηνεί. Θρηνεί για την άγρια και άδικη δολοφονία ενός από τους συνεχιστές του έργου της γενιάς των ηρώων, του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε δολοφονημένος από τα πυρά ξενόφερτων βαρβάρων, οι οποίοι εξουσιάζουν τα ιερά χώματα της Βορείου Ηπείρου.

Εκείνη την ημέρα οι τέσσερις πλανήτες πάνω στο ζώδιο του Σκορπιού, έδειχναν ύπουλη ενέργεια. Υπήρχε αντίθεση Σελήνης και Κρόνου, όπου ο Κρόνος συμβόλιζε την εξουσία, το κράτος, και το θάνατο, και η Σελήνη το θύμα. Ο Ουρανός βρισκόταν σε γήινο ζώδιο και έκανε τρίγωνο με τον Κρόνο, που βρισκόταν επίσης σε γήινο ζώδιο. Το ξαφνικό και το αναπάντεχο, συμφωνούσε με την εξουσία.

Με τον Ουρανό στον Κριό έγινε η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία, και με τον Ουρανό στον Ταύρο έγινε η κήρυξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Με την ίδια θέση του Ουρανού, δολοφονήθηκε ένα γνήσιο τέκνο της Ελλάδας. Ο Ουρανός εξακολουθεί να βρίσκεται στο γήινο ζώδιο του Ταύρου.

Κατά τη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στις 05.40 τα ξημερώματα, θα έχουμε νέα Σελήνη. Εκείνη τη στιγμή, θα υπάρχουν και πάλι τέσσερις πλανήτες στο ζώδιο του Σκορπιού, και ο Ουρανός θα χτυπάει με αντίθεση τη συζυγία Ήλιου – Σελήνης. Η νέα Σελήνη σίγουρα δεν θα φέρει ιδιαίτερα ευχάριστες καταστάσεις.

Υπάρχει όμως και ένα αισιόδοξο μήνυμα, που φέρνει ο ωροσκόπος, ο οποίος πλησιάζει το πολύ ευνοϊκό αστέρι ΣΠΙΚΑ, ή ΣΤΑΧΥΣ, όπως είναι γνωστό από τους προγόνους μας. Ένα αστέρι που αντιπροσωπεύει την Εριγόνη, κόρη του Ικάριου, ή κατ’ άλλους την Αστραία, κόρη ενός Τιτάνα, η οποία πήγε με το μέρος των Θεών, και ήρθε αντιμέτωπη με τον πατέρα της. Έτσι κι αλλιώς, μια νέα τιτανομαχία είναι αναμενόμενη.