Εθνική πρωτοπορία του Δήμου Πύργου. Ομόφωνο ψήφισμα για τον Ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα!

2521

Μετά από πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Χάρη Μιχαλακόπουλου και συμβολή στην τελική διατύπωση του κειμένου, πολλών Δημοτικών Συμβούλων, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύργου (Ηλεία) εξέδωσε, σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή 25-10-2019), ψήφισμα για τον Ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Το ψήφισμα εκδόθηκε ομόφωνα, απόντος του Δημοτικού Συμβούλου της Χρυσής Αυγής και με τον εκπρόσωπο του ΚΚε να βρίσκεται εκτός αιθούσης την ώρα της ψηφοφορίας.

Ως προς το περιεχόμενο του ψηφίσματος, διακρίνονται δύο σκέλη. Στο πρώτο μέρος αποδίδεται τιμή στον Ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα και στο δεύτερο αποδίδονται ευθύνες στην Αλβανική κυβέρνηση γιατί δεν προχώρησε σε διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Έλληνα Βορειοηπειρώτη.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Πύργου περνά στην ιστορία ως ο πρώτος Δήμος που εξέδωσε τέτοιου περιεχομένου ψήφισμα και όπως αναμένεται, το παράδειγμά του θα το ακολουθήσουν και άλλοι.

Σε επόμενη ανάρτηση θα δημοσιεύσουμε το πλήρες περιεχόμενο του ψηφίσματος και, τιμητικά, τα ονόματα των Δημοτικών Συμβούλων που τίμησαν την εντολή εκλογής των και υπερψήφισαν την σχετική πρόταση.