Φοβική και αρνητική η πρώτη παρουσία Χειβιδόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Μυκηνών

330

Υπάρχουν κάποια θέματα για τα οποία ο τέως αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος θα έπρεπε να ζητά δια βίου συγνώμη από τους Αργείους και τους Αργολιδείς. Αντ’ αυτού, εκμεταλλευόμενος το δικαίωμα που του δίνει ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους Μυκηνών, όπου πλέον έχει εκλεγεί ως Δημοτικός Σύμβουλος, εμφανίσθηκε να λειτουργεί επιθετικά κατά της νοημοσύνης των Δημοτών.

Ένα από αυτά είναι το θέμα των καταστροφών που υπέστησαν οι δημόσιες υποδομές και οι ιδιωτικές περιουσίες των κατά τις βροχοπτώσεις του παρελθόντος Σεπτεμβρίου, οπότε και πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα γης λόγω, κυρίως, των ακαθάριστων ρεμάτων. Ήταν μια αρμοδιότητα της αντιπεριφέρειας Αργολίδας που, όπως αποδείχθηκε, ο τότε αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος, άσκησε πλημμελώς.

Η πολιτεία, πλήρωσε για την υπναλέα στάση της αντιπεριφέρειας, με πολλά εκατομμύρια για αποζημιώσεις πολιτών και αποκαταστάσεις έργων υποδομής. Τα έργα αποκατάστασεις υλοποιήθηκαν με γρήγορους ρυθμούς και ευθύνη πλέον του Δήμου Άργους Μυκηνών ο οποίος ζήτησε και πέτυχε (με έντονες και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις του Δημήτρη Καμπόσου) χρηματοδοτήσεις από τα υπουργεία Εσωτερικών  (Αλέξης Χαρίτσης) και Υποδομών (Γιώργος Δέδες).

Στο πρώτο ουσιαστικό Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, ο Τάσσος Χειβιδόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Δυνατή Πόλη Ξανά» αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν τα θέματα που αφορούσαν τα έργα άμεσης αποκατάστασης ζημιών από τη θεομηνία «Ζορμπάς», λόγω αντίθεσης στον τρόπο με τον οποίο ανατέθηκαν τα έργα αποκατάστασης

Πέραν της αρνητικής του στάσης, ο Τάσσος Χειβιδόπουλος δήλωσε ότι: «…η “Δυνατή Πόλη Ξανά” θα ζητήσει συνολικό απολογισμό των έργων αυτών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, προκειμένου να έχουν οι πολίτες σαφή εικόνα για το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα που δόθηκαν από την πολιτεία για την αποκατάσταση των ζημιών…».

Την πολιτική απάντηση στον Τάσο Χειβιδόπουλο έδωσε ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκαβούνος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Μπέγκο υπενθύμισε ότι «Ο κ. Χειβιδόπουλος και οι σύμβουλοί του δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι καταστροφές λόγω των πλημμυρών των ποταμών έγιναν εξ αιτίας της ανικανότητας του κ. Χειβιδόπουλου να καθαρίσει τα ρέματα που ως αντιπεριφερειάρχης είχε στην περιοχή ευθύνης του και που όφειλε να το είχε κάνει εγκαίρως».