Το Ε.Σ.Ο στηρίζει τις ενωτικές πρωτοβουλίες και τονίζει ότι ο αγώνας για τη Μακεδονία δεν σταματά

68

Το Ε.Σ.Ο. (Εθνικό Συντονιστικό Όργανο), με ανακοίνωσή του χαιρετίζει την συνεργασία τεσσάρων Πατριωτικών και Εθνικιστικών Φορέων που έχει ως στόχο την πραγματοποίηση ανοιχτής δημόσιας εκδήλωσης για την υπενθύμιση ότι «Το θέμα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, για την πλειοψηφία των Ελλήνων, δεν έχει κλείσει». Η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών από τον ΣΥΡΙΖΑ και της αποδοχής του γεγονότος, ως τετελεσμένου και μη μεταβαλλόμενου, από τη Νέα Δημοκρατία, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Η ανακοίνωση του Ε.Σ.Ο. αναφέρει:

«Χαιρετίζουμε την εκδήλωση για την Μακεδονία μας που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στη Β. Αμαλίας στο κέντρο της Αθήνας. Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια όπου τέσσερις διαφορετικοί πατριωτικοί φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους και διαμαρτύρονται κατά της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών.

Αντιπροσωπεία του Ε.Σ.Ο θα παρευρεθεί στην εκδήλωση και καλούμε τους πατριωτικούς εθνικιστικούς φορείς να πράξουν τα ανάλογα στο μέλλον». Και η ανακοίνωση καταλήγει «Τα κόμματα διχάζουν η Πατρίδα ενώνει».