Οι “Δημοκράτες” που φοβούνται τις κάλπες

174

Γράφει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος*

Είναι γεγονός ότι ζούμε τις πιο μελανές στιγμές στην ιστορία της Aυτοδιοίκησης. Το αποτέλεσμα των εκλογικών αναμετρήσεων (η ψήφος του λαού -η ΔΙΚΗ σου ψήφος δηλαδή) στις 26/5/2019, έγινε κουρελόχαρτο στα χέρια ενός πολιτικά γυρολόγου Υπουργού (με ανοχή-εντολή της Κυβέρνησης φυσικά), που στη διάρκεια του καλοκαιριού, και ενώ εσύ απολάμβανες τα μπάνια σου, μαγείρεψε αρκετές ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ διατάξεις και τις έστειλε ως εντέλλεστε  σε Δήμους και Περιφέρειες, οι οποίοι φυσικά τα εφάρμοσαν γιατί τους “βόλευε”. Δημοκρατία όπως μας βολεύει (a la cart) δηλαδή και η ψήφος σου στα σκουπίδια.

Διαβάζουμε τώρα επίσης, ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει αυτό το κοινωνικό-πολιτικό έγκλημα με νομοσχέδιο-σκούπα μέχρι το τέλος του έτους!

Χάρης Β. Μιχαλακόπουλος

Αναρωτιέμαι:

α) Όλοι εμείς που συμμετείχαμε στις εκλογές με το σύστημα “Κλεισθένης” δεν ξέραμε τους κανόνες που το διέπουν;

β) Έχει σημασία εάν συμφωνούσαμε ή όχι εφόσον θέσαμε τους εαυτούς μας στη κρίση του λαού; (δηλαδή στις κάλπες;)

γ) Οι πολίτες που ψήφισαν τους χιλιάδες μικρότερους συνδυασμούς, από αυτούς που εξελέγησαν, είναι κορόιδα ή πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας; (γιατί αυτό μας λέει κατάμουτρα ο Υπουργός και η Κυβέρνηση)

δ) Δεν υπάρχει Δικαστής σε αυτή τη χώρα που να βλέπει το αυτονόητο και να σταματήσει αυτή τη τρέλα; Δεν υπάρχει Δικαστής που να κατανοεί ότι δεν γίνεται να συμμετέχεις σε εκλογές με άλλους κανόνες και στη πορεία αυτοί να αλλάζουν, επειδή η κάθε Κυβέρνηση δεν “βολεύεται”; Το σύνταγμα τελικά ισχύει ή είναι κουρελόχαρτο στα χέρια του καθενός, που περιστασιακά ασκεί εξουσία;

Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω ότι αυτές τις μεθοδεύσεις θα τις ζήλευαν ο Χίτλερ, ο Στάλιν, ο Μάο, ο Πινοσέτ, ο Ιντί Αμιν Νταντά κλπ ιστορικά πρόσωπα, που εάν συνεχίσει έτσι ο εν λόγω Υπουργός, σε λίγο θα φαίνονται “γατάκια” και υπέρ-Δημοκράτες μπροστά του!

Με αυτές τις λίγες σκέψεις που αποτυπώνω σε αυτό το άρθρο, δεν ελπίζω να αλλάξει κάτι ούτε στα μυαλά των “πολλών” πολιτών, που πλέον δε τους νοιάζει κάτι πέρα του ατομικού συμφέροντος, ούτε στα μυαλά των “πολλών’ πολιτικών που οι περισσότεροι “βολεύονται” ή φοβούνται να μιλήσουν στο “τσοπάνη” τους. Απλά νιώθω ότι δεν έχω δικαίωμα να σιωπώ, μπροστά σε κάθε μορφής εντέλλεστε που μαγειρεύει ο κάθε Υπουργός.

Όλοι εσείς που λιβανίζετε τη λέξη δημοκρατία 100 φορές την ημέρα, λες και θέλετε να πείσετε τον εαυτό σας ότι ξέρετε ποια είναι η αληθινή Δημοκρατία, σταματήστε να προσπαθείτε να μας πείσετε γιατί μας προκαλείται αναγούλα ή γέλιο μέχρι διάτρησης στομάχου.

Ευτυχώς που όλοι εσείς κατά καιρούς μας αποκαλείτε και αντί-Δημοκράτες, γιατί σίγουρα δε πρεσβεύουμε, ούτε ανήκουμε σε αυτή τη ψευτο-Δημοκρατία σας των αποφασίζουμε και διατάζουμε και γράφουμε στα παπούτσια μας το Σύνταγμα της χώρας. Υπάρχει αληθινή Δημοκρατία και καλό είναι να την διαβάσετε και να την εφαρμόσετε, όπως αυτή που εκφράστηκε από τους προγόνους μας, οι οποίοι και μεγαλούργησαν.

Κλείνω με ένα σύνθημα που γράφτηκε σε ένα τοίχο και εσείς το κάνατε πράξη. «Εάν οι εκλογές είχαν σκοπό να αλλάξουν κάτι, τότε σίγουρα θα ήταν παράνομες».

 

Υ.Γ.1: Δε ξέρω ποιοι τελικά είναι χειρότεροι. Οι πολιτικοί που βολεύονται, οι πολιτικοί που το ανέχονται ή οι πολίτες που ανέχονται και σιωπούν; Σε κάθε περίπτωση ζούμε εποχές που ο ιστορικός του μέλλοντος θα τις καταγράψει με το πιο μελανό μελάνι.

Υ.Γ.2: Η ψήφος σου είναι πατσαβούρα εάν δε το κατάλαβες,!

*Ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος

Είναι Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πύργου

Και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αναγένεσις στο Δήμο Πύργου”