Η Μητρόπολη Αργολίδας να ασχοληθεί με το Ποιμαντικό της έργο και να αφήσει τις Πιλάτες και τη Γιόγκα «στα των ανθρώπων»

Η γνωστοποίηση μιας ατυχούς εκδήλωσης όπου το αποκαλούμενο «Γραφείο επί των Αιρέσεων» της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας εμφανίζεται να υιοθετεί -ούτε λίγο ούτε πολύ- πως «…ο Διαλογισμός, οι Πιλάτες κ.λπ. είναι επικίνδυνες για την Ορθοδοξία μόδες», έφερε στο προσκήνιο την πνευματική οκνηρία μεγάλου τμήματος της ηγεσίας της εκκλησίας και την αμορφωσιά ενός μεγάλου μέρους της στρατιάς των ιερέων που πρέπει να ικανοποιούν τις πνευματικές ανάγκες του Χριστεπώνυμου πληρώματος. Συγχρόνως κατέδειξε ότι κάποιοι Σύλλογοι Γονέων λειτουργούν με τον πιο ξεπερασμένο και αρνητικό τρόπο υποστήριξης της αποστολής τους.

Θυμίζοντας τους καθολικούς ιεροεξεταστές, που βάφτιζαν μάγισσες όσες γυναίκες δεν τους ικανοποιούσαν τις σεξουαλικές τους ανάγκες και τον μισογύνη Πάγκαλο, που έβαζε τους Χωροφύλακες να μετράνε την απόσταση της γυναικείας φούστας από το έδαφος, ήρθαν να μας υποδείξουν το αν και το πώς θα γυμναζόμαστε ή το αν πρέπει να επιδιώκουμε εναλλακτικές προσεγγίσεις σε θέματα ψυχικής γαλήνης ή σωματικής  βελτίωσης.

Η αμεσότητα αντίδρασης της κοινωνίας, που εμφανίσθηκε να οργίζεται για τέτοιου είδους οπισθοδρομικές απόπειρες ποδηγέτησης, στηριγμένες στην κακή χρήση της ισχύος των θεσμικών οργάνων της εκκλησίας, θα πρέπει να οδηγήσει σε σκέψεις τον Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριο και στην ματαίωση της σχετικής εκδήλωσης που γίνεται υπό την αιγίδα του.

Διαφορετικά, η Μητρόπολη Αργολίδας θα εγγράψει στην ιστορία της, πέραν της πρόσφατης απουσίας της από τον αγώνα για μεγάλο εθνικό θέμα της Μακεδονίας και την συμβολή της στη δυσφήμιση της ουσίας του Χριστιανικού μηνύματος με την υιοθέτηση μεσαιωνικών πρακτικών τύπου που δεν προσιδιάζουν στην Ορθοδοξία.

Π.Ι.Δ.

Υ.Γ. Αν ο δραστήριος κ.κ. Νεκτάριος ψάξει στο ανθρώπινο δυναμικό των ιερέων της Μητρόπολής του θα βρει πολλούς φωτισμένους λειτουργούς, ικανούς να προστατεύσουν την ενότητα του δόγματος και του μέλλοντος της Ορθοδοξίας, από τέτοιες γκάφες ή σκοταδιστικές επιλογές.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν