Γιώργος Διδασκάλου. Ο πολιτικός που γνωρίζει να ακούει, να αποφασίζει και να ενεργεί γρήγορα και αποτελεσματικά

601
Ο Γιώργος Διδασκάλου με τα κορυφαία στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αργολίδας, στο χώρο των ανακτόρων της Τίρυνθας.

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, με την ιδιότητα του Γεν. Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Άκουσε και διαπίστωσε σειρά από προβλήματα, άλλα των οποίων απαιτούν χρόνο και διαδικασίες για να επιλυθούν και άλλα των οποίων ήθελαν απλώς μια αποφασιστική παρέμβαση.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Έμεινε έκπληκτος, ο Γιώργος Διδασκάλου, όταν αντίκρισε το πωλητήριο με άδεια ράφια, την στιγμή που τον χώρο των Μυκηνών τον επισκέπτονται 2.500 επισκέπτες κάθε ημέρα. Δεν ρώτησε γιατί, ούτε ποιος ευθύνεται γι’ αυτό (αυτά θα τα ερευνήσει στην συνέχεια). Έκανε όμως κάτι που είναι σύμφωνο με τον χαρακτήρα του, την ψυχοσύνθεσή του και την αίσθηση καθήκοντος που τον διακρίνει.

Ενήργησε άμεσα, και την επομένη το πρωί ένα φορτηγό της υπηρεσίας ξεφόρτωνε πλούτο αντικειμένων που οι υπάλληλοι τα ταξινόμησαν στα ράφια, απ΄ όπου οι επισκέπτες έσπευδαν να αγοράσουν τα ανάλογα ενθύμια, ακριβή αντίγραφα σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων.

Ο νέος Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ. και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, Γιώργος Σωκ. Διδασκάλου, είναι μια από τις πλέον επιτυχείς επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατάγεται από την Αργολίδα (Λυγουριό) και είναι από τα στελέχη για τα οποία η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη.

Έχει όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας σύγχρονος πολιτικός. Γνώσεις, Αποτελεσματικότητα και Ευπρέπεια. Γι’ αυτό, από όλες τις θέσεις ευθύνης και αν πέρασε, διακρίθηκε για τις εύστοχες επιλογές του, την γρήγορη επίλυση βασικών και χρονιζόντων προβλημάτων και χωρίς να καβαλάει το καλάμι και να παριστάνει την τηλεπερσόνα.

Καθώς έγραφα αυτό το κείμενο, εντυπωσιασμένος από την “εξωπραγματική” ταχύτητα με την οποία ενήργησε και κάλυψε ένα κενό της διοικητικής λειτουργίας εξ αιτίας του οποίου το δημόσιο έχανε σοβαρά χρηματικά ποσά και οι επισκέπτες του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών αδυνατούσαν να βρουν και να αγοράσουν ένα ενθύμιο, θυμήθηκα κάποια στοιχεία από προηγούμενες θητείες του σε δημόσιες θέσεις ευθύνης.

Τότε που, ως Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, επέλυσε ένα πρόβλημα που στερούσε επί 5 χρόνια από τις επιδοτήσεις τους εκατοντάδες αγρότες και στην συνέχεια ενέπνευσε τους υπαλλήλους της Άποκεντρωμένης να εργαστούν Σαββατοκύριακο για να αποδώσουν τα καθυστερημένα στους ταλαιπωρούμενους Έλληνες. Θυμήθηκα τις καίριες αποφάσεις και ενέργειες με τις οποίες αντιμετώπισε τους σεισμούς της Κεφαλλονιάς.  Θυμήθηκα όμως και την ελιά που φύτεψε στον προαύλιο χώρο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως εκπροσωπώντας την Ελλάδα και τους Έλληνες που δήλωναν προς τους ακρίτες ιερείς, με την συμβολική αυτή πράξη, «Είμαστε και θα είμαστε μαζί σας».

Ο Γιώργος Διδασκάλου περιόδευσε επί διήμερο την Αργολίδα, άκουσε και είδε ένα πλήθος προβλημάτων, σήκωσε τα μανίκια και μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως σε μικρό χρονικό διάστημα θα μπορούμε να μιλάμε και πάλι για την Αργολίδα του Πολιτισμού.