Με αφορμή τις επιβληθείσες αυξήσεις στην ΔΕΗ κατ’ εφαρμογή της “Συμφωνίας Αλήθειας”

253

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Θα μπορούσαν να εξοφλήσουν στη ΔΕΗ τα 700.000.000 ευρώ που της οφείλει το κράτος και να την βγάλουν από το χρηματοοικονομικό της αδιέξοδο. Δεν το έκαναν, αν και έχουν απόθεμα δεκάδων δισεκατομμυρίων. Ακολούθησαν τον δρόμο της αύξησης των τιμών του καταναλωτή που οδηγεί στην άμεση μείωση του πενιχρού μας εισοδήματος και στην αύξηση του κόστους παραγωγής (άρα και σε νέα μείωση του εισοδήματός μας). Προφανώς το έκαναν για να καταστήσουν την ΔΕΗ πιο καρποφόρα για όποιον αγοράσει το πωλούμενο κομμάτι της.

Θα μπορούσαν να ανακαλέσουν βιβλία Ιστορίας και Θρησκευτικών που επέβαλε ο Γαβρόγλου του ΣΥΡΙΖΑ στα σχολεία μας. Δεν το έκαναν. Προτίμησαν να μας πουν ότι εφέτος τα βιβλία θα μοιραστούν στην ώρα τους στους μαθητές (και μαζί με αυτά το δηλητήριο και οι χειρουργικές αφαιρέσεις της ιστορικής  αλήθειας).

Δεν έχει νόημα να γράψω και άλλα παραδείγματα. Ανοίξτε τα μάτια σας και βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει για να τα δείτε μόνοι σας. Μέχρι τότε, διαβάστε το άρθρο που είχα αναρτήσει στο akromolio.gr στις 7 Ιουλίου 2019, με τίτλο «Νικητές και Ηττημένοι των εκλογών… Κερδισμένοι και Χαμένοι της επόμενης μέρας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στ’ αλήθεια πιστεύετε πως ανήκετε στους κερδισμένους των εκλογών γιατί το κόμμα σας ήρθε πρώτο ή γιατί πέτυχε τον εκλογικό του στόχο ή γιατί παρέμεινε εντός κοινοβουλίου ή γιατί διατήρησε τη θέση του παρά τις αντίξοες συνθήκες; ΤΡΙΧΕΣ! Χαμένοι είσαστε όλοι! Και αν το πούμε με μια λέξη “συν-χαμένοι” και κατ’ ευφωνισμό “Συχαμένοι” (Προσοχή άλλο το σιχαμένοι).

Στ’ αλήθεια πιστεύετε πως ανήκετε στους νικητές, και όπως λέει η ιστορία «ο Νικητής τα παίρνει όλα»; Και ποιος είναι ο ηττημένος; Από ποιόν θα πάρετε; Και κυρίως που θα τα δώσετε!

Ο Μωάμεθ, ναι, ήταν νικητής και γι’ αυτό έσφαξε, βίασε, σκλάβωσε, κούρσεψε και γενικά, δήωσε την Πόλη. Εσείς, που πιστεύετε πως είστε νικητές, ποιους θα βιάσετε; Ποιους θα σκλαβώσετε; Τι θα κουρσέψετε; Την Ελλάδα; Τους Έλληνες; Την Ιστορία μας; Το μέλλον των παιδιών μας;

Σκεφτήκατε ποτέ πως το παιχνίδι είναι σημαδεμένο και πως τελικοί νικητές δεν βγαίνουν οι παίκτες αλλά η μπάνκα;

Αναλογιστήκατε ποτέ πως το πολίτευμα είναι στημένο έτσι ώστε να κερδίζει οι ιδιοκτήτες του καζίνο και οι μέτοχοι της  στοιχηματικής εταιρείας;

Δεν είναι μηδενιστικές οι σκέψεις αυτές. Είναι σκέψεις που διατυπώνονται προκειμένου να σας οδηγήσουν σε προβληματισμό για το “ποιος είναι ο νικητής και ποιος ο ηττημένος;”.

Είναι ένας αγώνος με άγνωστο τον χρόνο λήξης. Με προκαθορισμένο ως τέλος την αδυναμία του ηττημένου να συνεχίσει λόγω φυσικών αιτίων (θάνατος) ή την ψυχολογική του κάμψη (παράδοση και μεταλλαγή σε γιουσουφάκι).

Όχι, δεν είστε νικητές ή κερδισμένοι εσείς ή τα κόμματά σας. Ούτε καν όσοι εκλεγούν ως Βουλευτές ή διοριστούν ως Υπουργοί. Υπάλληλοι καλοπληρωμένοι και με ειδικά προνόμια θα είναι.

Νικητές θα είναι εκείνοι, “οι σύμμαχοι” που θα επιβάλλουν (μέσω της νέας κυβέρνησης) τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα εις βάρος της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο (εμείς θα γίνουμε μπάτλερ επί της υποδοχής και νοσοκόμες των εισβολέων).

Κερδισμένοι θα είναι εκείνοι, οι εξωθεσμικοί, που θα επιβάλλουν (μέσω της αλλαγής των προσώπων) τους όρους της επόμενης μέρας απαιτώντας την παράδοση του πλούτου μας, που ήδη έχουμε συνομολογήσει (εμείς θα γίνουμε επιστάτες και κολλήγοι).

Όχι δεν είστε Νικητές ή Ηττημένοι. Δεν είστε Κερδισμένοι ή Χαμένοι. Ποδοπατημένοι στο έδαφος είστε …και αθεράπευτα ερωτευμένοι με τους βιαστές σας.

(Γράφτηκε και αναρτήθηκε την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, στις 15.00)

https://akromolio.gr/2019/07/%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7%cf%84%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%cf%8e%ce%bd-%ce%ba%ce%b5/