Πρωτιά για τον Γιώργο Γαβρήλο

204

Σε πρώτη επιλογή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετείχαν στην ψηφοφορία της πλατφόρμας psifisto.gr εκφράζοντας την  προτίμησή τους ως προς τα πρόσωπα των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος, στην Αργολίδα, αναδεικνύεται ο Γιώργος Γαβρήλος με 45,5% ενώ ο Γιάννης Γκιόλας έρχεται δεύτερος με 42% και ακολουθούν οι υπόλοιποι τρεις με μονοψήφια χαμηλά ποσοστά (3%, 3%, 6%), ενώ υπάρχει και ένα ελάχιστο ποσοστό 0,5 % που δεν επιλέγει κανένα.

Η ολοκλήρωση του καθορισμένου χρόνου ψηφοφορίας στην εξειδικευμένη πλατφόρμα ψηφοφοριών psifisto.gr κατέγραψε τα εξής ενδιαφέροντα στοιχεία.

ΠΡΩΤΟΝ: Υπήρξε, αναλογικά με την δύναμη του κόμματος, στην Αργολίδα, μεγάλη ανταπόκριση. Καταγράφηκαν, ως έκφραση προτίμησης όσων συμμετείχαν, 16.700 ψήφοι.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ξεχώρισαν ως κύριοι διεκδικητές της έδρας οι Γιώργος Γαβρήλος και Γιάννης Γκιόλας με σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους τρεις αλλά πολύ μικρή διαφορά ψήφων μεταξύ τους.

ΤΡΙΤΟΝ: Ο Γιώργος Γαβρήλος, ανέπτυξε μια σταθερά ανερχόμενη δυναμική μηδενίζοντας, αρχικά, την διαφορά των πρώτων ημερών από τον Γιάννη Γκιόλα και περνώντας μπροστά την τελευταία ημέρα.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Η επιλογή του ιατρού και παλαιού στελέχους των ΣΥΝ –ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ –ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Νικολαράκου, δεν βρέθηκε σε αρμονία με το σώμα των ψηφισάντων, παρά το γεγονός ότι ο γιατρός έκανε έντονη προεκλογική καμπάνια.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πάρα πολύ μικρό ποσοστό συμμετεχόντων που δηλώνουν πως «δεν τους αρέσει κανένας» από τους 5 υποψηφίους.

Τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν στην εξειδικευμένη πλατφόρμα ψηφοφοριών psifisto.gr έχουν ως εξής:

ΓΑΒΡΗΛΟΣ Γιώργος:             45,5% με 7.640 ψήφους

ΓΚΙΟΛΑΣ Γιάννης:                  42%   με 6.850 ψήφους

ΚΑΡΑΣΤΑΜΑΤΗ Μαρία:         3%     με    530 ψήφους

ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΟΣ ΠΑΝΟΣ:         6%     με 1.050 ψήφους

ΣΚΟΥΡΤΗ Παρασκευή:           3%     με     520 ψήφους

ΚΑΝΕΝΑΣ:                                 0,5%  με       96 ψήφους

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Να θυμίσουμε ότι η πλατφόρμα psifisto.gr δεν πραγματοποίησε δημοψήφισμα, ούτε το αποτέλεσμα προδικάζει τις τελικές προτιμήσεις των εκλογέων, οι οποίες θα εκφραστούν οριστικά, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 στην κάλπη.