Υπάρχει ένας υποψήφιος στην Αργολίδα που με έπεισε να πάω να ψηφίσω την Κυριακή

244

γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Παρακολούθησα την Κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο του Άργους και μου δόθηκε η ευκαιρία να ακούσω από κοντά τους 5 υποψήφιους βουλευτές. Μου έκανε εντύπωση ο δικηγόρος Γιώργος Γαβρήλος.

Είχε ένα πάθος μέσα του που το εξωτερίκευε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Ήταν φανερό πως μιλούσε από την ψυχή του και πως όσα έλεγε τα πίστευε βαθειά και γι’ αυτό τα υπερασπιζόταν.

Είχε γνώση των θεμάτων του νομού μας και είχε και άποψη ρεαλιστική για το πώς μπορεί να υπηρετήσει τη λύση τους.

Είχε κομματικό σθένος και οι τοποθετήσεις του ήταν ρητές και ξεκάθαρες.

Είχε τη διαφορετικότητα που ζητούσα για να κρατηθώ από κάπου, μια και ήμουν από αυτούς που σκεφτόμουνα σοβαρά να μην πάω να ψηφίσω.

Έψαξα να βρω στοιχεία γι’ αυτόν και ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα. Είχε άριστες σπουδές, εντός και εκτός Ελλάδος και επιπλέον σε θέματα εργατικού και πολιτικού δικαίου, δηλαδή της ουσίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Διάβασα γι’ αυτόν πως υπήρξε, σε νεότατη ηλικία, Ειδικός Συνεργάτης του Αρσένη. Του υπουργού που καθιέρωσε το Αμυντικό Δόγμα του Ενιαίου Χώρου με την Κύπρο και αργότερα σαν υπουργός Παιδείας έδωσε σάρκα και οστά στο όνειρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Από τις υποθέσεις που χειρίστηκε και κέρδισε, σαν μαχόμενος δικηγόρος, ξεχώρισα αυτές που επέτρεψαν σε Ξενοδοχοϋπάλληλους, σε Πυροσβέστες σε Αστυνομικούς, σε απλούς εργαζόμενους, να πάρουν πίσω όσα παράνομα τους είχε στερήσει το κράτος ή κάποια μεγαλοεταιρεία. Είναι δηλαδή άνθρωπος που σπούδασε τις ανάγκες μας, μέσα από τη σκληρή πραγματικότητα και όχι πίσω από ένα γραφείο.

Έμαθα πως είναι καλός οικογενειάρχης και ότι στις προσωπικές σχέσεις και στις φιλίες του δεν κοιτάζει τις κομματικές ταυτότητες των ανθρώπων.

Εντυπωσιάστηκα όταν διάβασα πως εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος και παρά λίγο Δήμαρχος στο Δήμο Ασίνης. Ότι είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με συνεχή και δημιουργική παρουσία.

Και όλα αυτά, μαζί με πολλά άλλα, ενώ είναι νεότατος. Λιγότερο από 50 ετών. Είδα ακόμα πως είναι οικονομικά εύρωστος χάρις στην σκληρή δουλειά του, 20 χρόνια τώρα, άρα δεν θα κοιτάξει να βολευτεί. Θα μπορεί να έχει μια δύναμη άποψης και ανεξαρτησίας και θα μπορεί να πιέζει για το δικό μας συμφέρον χωρίς να υποχωρεί στο κλείσιμο ματιού της εξουσίας.

Και τέλος, το σπουδαιότερο, όλοι μα όλοι, μου είπαν πως δεν είναι ούτε κολοτούμπας ούτε υστερικός υβριστής. Μάχεται σταθερά και ανυποχώρητα, χωρίς κραυγές και ύβρεις.

Τέτοιας ποιότητας πολιτικοί μπορούν να με εκπροσωπήσουν και να με κάνουν να πιστέψω ότι «…δεν είναι όλοι ίδιοι». Γι’  αυτό και σας προτείνω να ψάξετε και σεις, αφιερώνοντας δύο ώρες από τη ζωή σας, και να βρείτε τον καλύτερο. Αυτόν που αξίζει να τον ανεβάσουμε ψηλά και να του πούμε «Σε εμπιστεύομαι να με εκπροσωπήσεις».

Νικηφόρος Λυκίδης

Υ.Γ. Σε όποιον προκάλεσα το ενδιαφέρον αλλά διστάζει να ψηφίσει αυτόν που εγώ διάλεξα, λόγω διαφορετικής κομματικής επιλογής, θα του πω. «Τα κόμματα δεν τα εμπιστεύομαι πια. Στηρίζω όμως τις ελπίδες μου, ακόμα, στους σωστούς ανθρώπους».