Πλήθος… Πάθος… Ουσία… Δύναμις! Αυτή είναι η περιγραφή της Κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του Σπύρου Ρομποτή

339

Η κεντρική ομιλία του Σπύρου Ρομποτή, που έγινε χθες το βράδυ στο Ναύπλιον επιβεβαίωσε τις προσδοκίες του κόσμου που τον στηρίζει.

Ήταν ένας διαφορετικός υποψήφιος. Η πολιτική του συγκρότηση, ο δυναμισμός του χαρακτήρα, η ανθρώπινη ζεστασιά, η απλότητα και η αλήθεια της συμπεριφοράς του, είχαν όλα μερίδιο στην 20λεπτη ομιλία του. Μια ομιλία που παρουσίασε με πληρότητα και σαφήνεια το πρόγραμμα του κόμματός του σε τρία μόλις λεπτά, τα ηγετικά χαρακτηριστικά του αρχηγού του σε άλλα τρία λεπτά και το γιατί θέλει… μπορεί… και πρέπει να εκπροσωπήσει την Αργολίδα, σε 4 λεπτά ακόμη.

Έκανε μια 5λεπτη αναφορά στα προβλήματα του τόπου, δείχνοντας πως τα γνωρίζει και πως τα έχει ιεραρχήσει με σωστό τρόπο, και τόνισε πως θέλει να ορίσει για τα επόμενα χρόνια ως αποστολή της ζωής του την υπεράσπιση των συμφερόντων και των δικαίων της παραμελημένης, από κυβερνήσεις και πολιτικούς, Αργολίδας.

Το δάκρυ του πατέρα καθώς τον αγκαλιάζει ο γιος…. “άμες δε γεσσόμεθα….”

Απέδειξε το Ήθος και της Αξίες που τον διαμόρφωσαν ως χαρακτήρα, αποδίδοντας ιδιαίτερη τιμή στον παρόντα και άκρως συγκινημένο πατέρα του Βασίλη, την μητέρα του Ζωή και βέβαια στην σύζυγό του.

Ο κόσμος που τον παρακολούθησε, ρουφώντας κυριολεκτικά κάθε του λέξη, τον διέκοπτε συνεχώς χειροκροτώντας με ένταση και στο τέλος της ομιλίας του δεν αποχώρησε από τον χώρο της συγκέντρωσης μέχρις ότου, όλοι, του σφίξουν το χέρι ή τον αγκαλιάσουν.

Η ομιλία του Σπύρου Ρομποτή έγινε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου. Την παρακολούθησαν περισσότερα από 400 άτομα (γεμάτη η αίθουσα και πολύς ο κόσμος στο φουαγιέ και στον δρόμο). Τον προλόγισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ραφαήλ Μπαρού. Ήταν χαρακτηριστική η παρουσία πάρα πολλών “επωνύμων” και ακροατών από το Άργος.

Η πεποίθηση των φίλων του, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ήταν πως «…η ψήφος μας θα αλλάξει προς το καλύτερο την εκπροσώπηση της Αργολίδας στα κέντρα λήψεως αποφάσεων της Αθήνας».

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ΕΔΩ