Ο κύκλος της Χρυσής Αυγής έκλεισε. Δεν μπορεί να προσφέρει, πλέον, κάτι στην πατρίδα, έτσι όπως λειτουργεί

198

Από το χρονολόγιο του  Thomas Iliopoulos

Στηρίζω ανελλιπώς Χρυσή Αυγή από το 2012.

Όλα αυτά τα χρόνια έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα, ενάντια σε όλο το σάπιο κατεστημένο της ψευτο-δημοκρατίας, αποκλεισμένη από το 99% των ΜΜΕ και χωρίς κρατική χρηματοδότηση, την ώρα που την έπαιρνε ο κάθε Καμμένος, Καρατζαφέρης και Λαφαζάνης.

Θαύμασα τους ανθρώπους της που θυσίασαν προσωπική ζωή και οικογένειες για να την βοηθήσουν, σε μια εποχή χωρίς αξίες και ιδανικά.

Άνθρωποι εξευτελίστηκαν και βρέθηκαν υπόδικοι από το πουθενά με την σκευωρία που έστησαν ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία επειδή η Χρυσή Αυγή τους έκοβε ψήφους και είχε φτάσει το 18% στις δημοσκοπήσεις το 2013.

Όμως πιστεύω ότι ο κύκλος της Χρυσής Αυγής πλέον έκλεισε, τουλάχιστον στην μορφή που έχει αυτή την στιγμή.

Θεωρώ ότι δεν μπορεί να προσφέρει πλέον κάτι στην πατρίδα, έτσι όπως λειτουργεί.

Το σύστημα της ψευτο-δημοκρατίας και της ποδηγετούμενης δικαιοσύνης φρόντισε να τραβήξει τόσο την δίκη, ώστε η Χρυσή Αυγή να μην είναι πια στην βουλή όταν η δίκη θα τελειώσει.

Η Χρυσή Αυγή απαξιώθηκε και περιθωριοποιήθηκε μη αναστρέψιμα πλέον από όλο το διαπλεκόμενο σύστημα κράτους – ΜΜΕ – κομμάτων.

Όμως, δεν έφτασε στο 2,93% μόνο εξαιτίας των άλλων. Η ηγεσία της δυστυχώς έκανε τεράστια λάθη, ειδικά μετά το 2015.

Στις ευρωεκλογές του 2014 η Χρυσή Αυγή έφτασε στο απόγειο της με το 9,4%, έχοντας συγκροτήσει ένα πραγματικό εθνικιστικό μέτωπο με πλήθος αξιόλογων ανθρώπων.

Από εκείνο το ψηφοδέλτιο σήμερα οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει από αυτήν. Δεν γίνεται όμως να είχαν όλοι λάθος.

Απλά, δεν γίνεται.

Κόσμος και κοσμάκης έφυγε σχεδόν τρέχοντας από την ΧΑ ή εκδιώχθηκε, πραγματικά άγνωστο σε μένα γιατί.

Από το 9,4% στο 2,93% είναι πολύς δρόμος.

Το πιο χαρακτηριστικό της κατάντιας φαίνεται στα παρακάτω νούμερα.

Στην Λακωνία, την πατρίδα του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη, στις ευρωεκλογές του 2014 η ΧΑ πήρε 15,45%.

Χθες πήρε 3,64%. Τραγικό.

Όλοι κάνουν λάθη και άνθρωποι-μεσσίες δεν υπάρχουν.

Και όλοι οφείλουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Η Χρυσή Αυγή λοιπόν οφείλει να αλλάξει πολιτική στρατηγική και τακτική, αν θέλει μελλοντικά να παίξει κάποιο ρόλο.

Κι επειδή ο Μιχαλολιάκος δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ στρατηγική και τακτική, αφού έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αργοκίνητος και μονόπλευρος, η Χρυσή Αυγή οφείλει να αλλάξει ηγεσία για να διαδραματίσει ρόλο στα πράγματα.

Φυσικά, μπορεί να μην γίνει τίποτα από όλα αυτά, γιατί είναι γνωστό ότι η ΧΑ είναι δημιούργημα του Μιχαλολιάκου και σεβαστό. Αλλά πολύ σύντομα θα είναι ξανά εκεί που ξεκίνησε, δηλ. στο 0,3%.

Ο Τσίπρας είχε την στοιχειώδη πονηριά (με άφθονη αμερικανική αβάντα) να εκμεταλλευτεί το κενό του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ το 2012, να μετατρέψει ολοκληρωτικά το αριστερό γκρουπούσκουλο που διοικούσε σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και να το κάνει εξουσία και δεύτερο πόλο.

Ο Μιχαλολιάκος δεν κατάφερε, δεν προσπάθησε καν να κάνει κάτι παρόμοιο ποτέ, ούτε καν όταν έφτασε η ΧΑ στο 9,4%. Δεν έγινε μια στοιχειώδης προσπάθεια να γίνει η Χρυσή Αυγή ένα κόμμα της λαϊκής εθνικιστικής δεξιάς, αλλά παρέμεινε ένα κλειστό γκρουπ χωρίς πολλά-πολλά.

Αν λοιπόν δεν αλλάξουν πράγματα, η Χρυσή Αυγή έκλεισε τον κύκλο της οριστικά, δυστυχώς.

ΥΓ: Εξυπακούεται πως ούτε νεκροί δεν ψηφίζουμε το κόμμα των προδοτών του έθνους, ΝΔ. Για να προλάβω τίποτε καλοθελητές, το λέω. Έχουμε στοιχειώδη αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια.

Thomas Iliopoulos