Οι ετερόκλητοι αυτοοριζόμενοι ηγέτες του Πατριωτικού χώρου δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση των ανησυχιών της “βάσης”

242

Με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δημιουργία του, το Ε.Σ.Ο. (Εθνικό Συντονιστικό Όργανο) κάνει αποτίμηση των προσπαθειών του. Αναγνωρίζει ότι «παρά την συνεπή στάση του δε συνέβαλε τελικά στην συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου εθνικής αντιπολιτεύσεως» και δηλώνει ότι «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ενότητα, πλέον όμως από τη βάση, απευθυνόμενοι στη μεγάλη δεξαμενή του λαού των Ελλήνων, συγκροτώντας ένα νέο κίνημα με νέους ανθρώπους μέσα από τον κοινό μας αγώνα».

Να θυμίσουμε ότι το Ε.Σ.Ο. είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην διοργάνωση –πανελλαδικά- Μνημοσύνων για τον Ήρωα Κώστα Κατσίφα και είχε στηρίξει τον ξεσηκωμό των μαθητών για την Μακεδονία.

Δημήτρης Μπουγιώτης. Ο νέος Συντονιστής της προσωρινής Δ.Ε.

Την αποτίμηση του Ε.Σ.Ο. έκανε η νέα Διοικούσα Επιτροπή του (Μπουγιώτης, Βαλασίδης, Δούμας, Μιχαλακόπουλος, Παπαδόπουλος)

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ

«Η εμπειρία των τελευταίων είκοσι ετών, που το εθνικιστικό κίνημα βρίσκεται σε άνοδο, και κυρίως η εμπειρία που κατέγραψε το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο στον πρώτο χρόνο της δράσεώς του οδήγησαν στα εξής συμπεράσματα και δεδομένα:

  1. Τα προσωποπαγή πολιτικά σχήματα, που παρακάμπτουν κάθε έννοια συλλογικότητος και ελέγχου, μπορούν να σε οδηγήσουν στον παράδεισο, αλλά με την ίδια ευκολία και στην κόλαση. Μια ματιά στο πού βρίσκονται μία μέρα μετά τις εθνικές εκλογές της 7ηςΙουλίου τα δεκάδες κόμματα που μέχρι χθες συνέθεταν το ψηφιδωτό του πολιτικού χώρου δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να επιβεβαιώσει αυτόν τον κανόνα.
  2. Οι ετερόκλητοι αυτοοριζόμενοι ηγέτες επιβεβαιώνουν έναν ακόμη κανόνα, που λέει ότι δεν μπορεί κανείς να περιμένει και πολλά από αυτούς. Όσο ικανοί, διάσημοι και σημαντικοί και αν είναι, δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση των ανησυχιών της νέας πολιτικής τους «πελατείας». Γι’ αυτό και υποπίπτουν εύκολα σε καθ’ ημάς σφάλματα και κατ’ αυτούς «συμφέρουσες» ενέργειες.
  3. Η αναντιστοιχία όσων ηγούνται των προαναφερθέντων σχηματισμών με τα «θέλω» του μέσου Έλληνα πατριώτη ή εθνικιστή οδηγεί σε αδιέξοδα και τελικά σε πολιτικό θάνατο.
  4. Ακόμη και οι «διελθόντες τας πύλας του παραδείσου» (βλ. Κυριάκος Βελόπουλος), πληρούν όλες τις ανωτέρω προϋποθέσεις για καταβαραθρωθούν αργά ή γρήγορα στην κόλαση, αν δεν μετεξελιχθούν σε πολιτικούς φορείς με θεσμικά συλλογικά όργανα και ενεργό λαϊκή βάση, συμπαρασύροντας για άλλη μια φορά όσους καλούς πατριώτες και εθνικιστές τελούν υπό την ομηρία τους.

Το Ε.Σ.Ο. με την συνεπή στάση του δε συνέβαλε τελικά στην συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου εθνικής αντιπολιτεύσεως. Επέτυχε όμως να είναι σε θέση να καταδείξει όλα τα ανωτέρω και να δείξει τον μοναδικό σωστό δρόμο για ένα αποτελεσματικό και συνεπές εθνικό κίνημα:

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ενότητα, πλέον όμως από τη βάση και απευθυνόμενοι στη μεγάλη δεξαμενή του λαού των Ελλήνων, συγκροτώντας ένα νέο κίνημα με νέους ανθρώπους μέσα από τον κοινό μας αγώνα. Ο χρόνος είναι σύντροφός μας και η αγάπη μας για το έθνος και την πατρίδα το εφαλτήριο».