Να εκλέξουμε με την ψήφο μας τους βουλευτές της επόμενης μέρας

323
Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Δεν έχει νόημα να σας υποδείξω εγώ ποιο κόμμα να ψηφίσετε. ‘Εχω όμως το δικαίωμα να διατυπώσω μια σειρά από σκέψεις και εσείς να τις διαβάσετε και να τις υιοθετήσετε ή όχι.

Αφού λοιπόν, ότι και να σας πω για τα φιλομνημονιακά και φιλοσκοπιανά σας κόμματα, εσείς θα πάτε να το ρίξετε με κλειστά μάτια, ας επιχειρήσω τουλάχιστον να βάλω ένα λιθαράκι στην προετοιμασία της επόμενης μέρας, προτείνοντας κάτι που θεωρώ εφικτό. Να επιλέξουμε και να ψηφίσουμε τα πιο κατάλληλα πρόσωπα.

Την Κυριακή το βράδυ, 7 Ιουλίου 2019 κλείνει ο κύκλος των πολιτικών επιλογών του λαού με βασικό κριτήριο σκέψης τα Μνημόνια, την παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, την δουλικότητα κομμάτων και Βουλευτών στα κελεύσματα των ξένων και την αντίδραση του κόσμου. Η ψήφος της Κυριακής νομιμοποιεί τις πράξεις των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ και μαζί τους την κομματική στάση των μνημονιακών βουλευτών (Ως μνημονιακούς βουλευτές θεωρώ όσους, θητεύοντες στις προηγούμενες υποτακτικές κοινοβουλευτικές συνθέσεις είχαν πει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ και μας βύθισαν στο βούρκο της υποταγής και της περιθωριοποίησης.

Τους ονομάζω για να σας τους θυμίσω:

Γιάννης Ανδριανός, από τη Νέα Δημοκρατία

Γιάννης Μανιάτης, από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Γιάννης Γκιόλας, από το ΣΥΡΙΖΑ

Θεωρώ πως, όλοι όσοι θα παραμείνουν δέσμιοι των κομματικών τους επιλογών και θα δώσουν με την ψήφο τους συγχωροχάρτι στα κόμματα που οδήγησαν τους Έλληνες στην φτώχεια, τις Αυτοκτονίες και τη Μετανάστευση, έχουν τη δυνατότητα να εκδηλώσουν μια πράξη αντίστασης και προειδοποίησης για το μέλλον. Να καταψηφίσουν τους μνημονιακούς βουλευτές. Να επιλέξουν και να ψηφίσουν κάποιους που μπαίνοντας στην καινούρια Βουλή δεν θα κουβαλούν το προπατορικό αμάρτημα και που θα υπάρχει η ελπίδα πως έλαβαν το μήνυμα της αποδοκιμασίας και άρα… θα πρέπει να προσέχουν που βάζουν την υπογραφή τους και την ψήφο τους.

Επειδή δε ο νέος κοινοβουλευτικός κύκλος θα χρειαστεί και νέες προσεγγίσεις σε μια σειρά θεμάτων που θα προκύψουν ας φροντίσουν να επιλέξουν ικανούς να τα αντιμετωπίσουν, υπερασπιζόμενοι συγχρόνως και τα συμφέροντα της Αργολίδας.

Κρατήστε λοιπόν, αν δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά, ζωντανά τα κόμματά σας αλλά, συγχρόνως, δημιουργείστε τις προϋποθέσεις της ανανέωσης και της αλλαγής που απαιτούνται.