ΚΥΠΡΟΣ ’74: Τα ντοκουμέντα της προδοσίας που κρύβουν αυτοί που παρέδωσαν τη μεγαλόνησο στους Τούρκους

536
Τότε που οι νέοι έβγαιναν στους δρόμους για τα εθνικά θέματα

Μία σημαντική πτυχή των γεγονότων της προδοσίας του 1974, άκρως αποκαλυπτική και με κάθε λεπτομέρεια, περιγράφεται στην εξώδικο αναγγελία του Γεωργίου  Άλφαντάκη, συνηγόρου των κατηγορούμενων Αξιωματικών.

Το εξώδικο αυτό, συνετάγη στις 8 Νοεμβρίου του 1974. Τυπώθηκε σε πολύγραφο, (5.000 χιλιάδες αντίτυπα), με πρωτοβουλία μελών του “Κινήματος” και μοιράσθηκε χέρι χέρι στην Αθήνα.

Τα όσα περιγράφει, ουδέποτε αξιοποιήθηκαν για την απόδοση πολιτικών και ιστορικών ευθυνών στους συντελεστές της μεγάλης προδοσίας. Αντιθέτως απεκρύβησαν συστηματικά, σε μια προσπάθεια επιβολής αποσιώπησης των ενόχων πράξεων και παραποίησης της ιστορίας. Της ιστορίας που διδάσκει ότι “Η μεταβολή του καθεστώτος της Κύπρου και η κατοχή του 36% υπήρξε το προφανές αντάλλαγμα για την πτώση της Χούντας και την επιστροφή του παλαιού πολιτικού συστήματος».

Φέρουμε σήμερα στο φως της δημοσιότητας ολόκληρο το υπόμνημα Αλφαντάκη με τα αδιάψευστα στοιχεία που αναφέρει για να μην ξεχνούν οι παλαιότεροι και να πληροφορούνται οι νεώτεροι.

Για να διαβάσετε ή να κατεβάσετε το πλήρες υπόμνημα πατήστε στο link  http://koinosparanomastis.blogspot.com/2016/07/blog-post_76.html#more