Κι όμως γυρίζει…

138
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά –ερευνήτρια αστρολογίας

 Αυτή η γνωστή ρήση του Γαλιλαίου ακούστηκε σε μια εποχή, που ο θρησκευτικός φανατισμός επέβαλε την άποψη πως η Γη ήταν επίπεδη και πως δεν ήταν δυνατόν να γυρίζει, γιατί…..θα έπεφτε από το στερέωμα. Κάποιοι «ευφυείς» ακόμα το πιστεύουν.

Και γυρίζοντας η Γη, φέρνει και ανατροπές, τα πάνω κάτω. Έτσι έγινε και στη χώρα μας πρόσφατα, ήρθαν τα πάνω κάτω. Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου έδωσαν τέλος στην κυριαρχία του «πρώτη φορά αριστερά» και επανέφεραν στην εξουσία το παλαιότερο καθεστώς. Εμάς όμως δεν μας απασχολούν τα αριστερόστροφα και τα δεξιόστροφα κινήματα, μας απασχολεί μόνο η πρόοδος της Πατρίδας μας, γι’ αυτό κοιτάμε πάντα μπροστά.

Τι υπάρχει λοιπόν μπροστά μας; Δυσκολίες και μόνο. Και στο τέλος του τούνελ, το πολυπόθητον φως. Ο δρόμος δύσβατος με πολλά αγκάθια. Οι εκλογές έγιναν εν μέσω δυο εκλείψεων. Η ορκωμοσία του πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης έγινε με Ερμή ανάδρομο, με σκληρές πλανητικές όψεις και με περίεργα αστέρια σε σημαντικά σημεία.

Οι εκλείψεις της προηγούμενης χρονιάς προανήγγειλαν τη νέα φάση στην οποία θα έμπαινε η πατρίδα μας. Σαν να ήταν κάτι καρμικό. Είχαν προετοιμαστεί οι ανατροπές στην πολιτική ζωή της χώρας μας, και πραγματοποιήθηκαν με τις εκλογές της 26ης Ιουνίου και της 7ης Ιουλίου. Το θέμα είναι αν αυτές οι ανατροπές θα είναι προς όφελος ή ζημία της χώρας, και αν θα έχουν διάρκεια και σταθερότητα.

Οι πλανητικές συνθήκες που επικρατούσαν την ημέρα των εκλογών και τις ημέρες που ορκίστηκε ο πρωθυπουργός και η νέα κυβέρνηση, ήταν εξαιρετικά σκληρές. Το τετράγωνο του Ουρανού από το ζώδιο του Ταύρου με τον ανάδρομο Ερμή στο ζώδιο του Λέοντα, το τετράγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα, και οι αντιθέσεις της «κρόνιας κυριαρχίας» με τον Ήλιο δεν μας δίνουν μεγάλη αισιοδοξία. Ναι, επιχειρούνται σημαντικές αλλαγές, αλλά πόσο εύκολο είναι να πραγματοποιηθούν. Ο Ήλιος στο Λέοντα στο γενέθλιο ωροσκόπιο του πρώην πρωθυπουργού, και οι άλλες όψεις στο ωροσκόπιό του, δείχνουν άνθρωπο που δεν το βάζει κάτω. Ξέρει να παρουσιάζει τα πράγματα όπως εκείνος θέλει. Αυτό που φαίνεται όμως είναι πως δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσον για την αποσταθεροποίηση της παρούσας κατάστασης. Και το εννοώ –ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ.

Την ώρα της ορκωμοσίας του νέου πρωθυπουργού, στις ακμές των γωνιακών οίκων υπήρχαν ζώδια παρορμητικά και την ώρα της ορκωμοσίας της κυβέρνησης, ζώδια μεταβλητά. Αυτό είναι σημάδι αστάθειας και έλλειψης διάρκειας. Τα αστέρια ALHENA, MEBSUTA, AL TARF, DIADEM, SAIPH, WAZN MARSIK σε διάφορα σημαντικά σημεία των ωροσκοπίων, δείχνουν μεν καλές προθέσεις και προσπάθειες, αλλά και αξεπέραστα εμπόδια, διαφωνίες, παγίδες, ύποπτες ενέργειες, και ανατροπές. Με χειρότερο απ’ όλα το αστέρι ALKAID (σας θυμίζει την Αλκάϊντα; Ναι, αυτό είναι), πάνω στον ωροσκόπο της ώρας που ορκιζόταν η κυβέρνηση. Κάποιοι αστρολόγοι παλαιότερα το είχαν ονομάσει «καταστροφέα των εθνών».

Θυμάστε εκείνο τον περίφημο άθλο του Ηρακλή, με τη Λερναία Ύδρα, το τέρας με τα πολλά κεφάλια; Θυμάστε τι έκανε ο Ηρακλής για να την εξοντώσει; Σε κάθε κεφάλι που έκοβε, έκαιγε το λαιμό, για να μην ξαναφυτρώσει νέο κεφάλι. Αν η νέα κυβέρνηση έχει στόχο την ευημερία και την ανάπτυξη, θα πρέπει να παραδειγματιστεί από τον μυθικό μας ήρωα.