Η Αίγυπτος στο δρόμο που άνοιξε ο Κώστας Καραμανλής με το ταξίδι του στην Κίνα

Λίγοι θα θυμούνται το ταξίδι του Κώστα Καραμανλή, ως πρωθυπουργού της Ελλάδος στη μακρινή Κίνα. Και ακόμα λιγότεροι θα θυμούνται τις συμφωνίες που υπέγραψε με την κυβέρνηση της μεγαλύτερης χώρας στον κόσμο.

Από αυτές τις συμφωνίες συγκράτησα μία και μόνον. Την υποχρέωση της Ελλάδος να παρέξει στους Κινέζους τεχνογνωσία για την καλλιέργεια Ελιάς και την παραγωγή Ελαιολάδου.

Σωστά διαβάσατε! Αντί να φροντίσει να ανοίξει τις αχανείς αγορές της Κίνας στο Ελληνικό Ελαιόλαδο, υπέγραψε να του χορηγήσουμε τεχνογνωσία για να καλλιεργήσουν οι ίδιοι ελιές και, στη συνέχεια να πλημμυρίσουν τον κόσμο με ελαιόλαδο, εις βάρος των συμφερόντων των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών και της εθνικής μας οικονομίας.

Επίσης λίγοι θα γνωρίζετε ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα, υπέγραψε συμφωνία για εισαγωγή εκατοντάδων χιλιάδων τόνων λαδιού από την Τυνησία, χωρίς ανταποδοτικά οφέλη για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Και σίγουρα, κανένας από όσους διαβάζουν το κείμενο αυτό δεν γνωρίζει ότι, η Αίγυπτος υλοποιεί ένα τεράστιο πρόγραμμα φύτευσης 100.000.000 ελαιόδεντρων για παραγωγή ελαιολάδου, με ορίζοντα έναρξης παραγωγής το 1922. Για όσους θέλουν να διαβάσουν περισσότερα ας αναζητήσουν την ομιλία του  υπουργού Γεωργίας της Αιγύπτου, Αμπντούλ Μονεΐμ Ελ-Μπανά, σε συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ελαιολάδου, που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο.

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που τρέχουν Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες οι οποίες χρηματοδοτούν τη δημιουργία Μεσογειακών αγροτοσυνεταιρισμών, την δημιουργία clusters για την ενδυνάμωση της εμπορίας και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τα κράτη των ακτών της Μεσογείου. Πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ξεκινήσει και έχουν ορίζοντα νομοθετικής θεσμοθέτησης το 2.022.

Την ίδια στιγμή, το extra παρθένο ελαιόλαδο από λαδοελιές, που αποτελούν την πλειονότητα των πελοποννησιακών ελαιώνων, «δεν προστατεύεται επαρκώς» ενώ η παραγωγή στην περιοχή μας υποφέρει από έλλειψη νερού για πότισμα ή καθυστερήσεις στην καταπολέμηση του Δάκου.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Φωνή της Λογικής επικράτησε!

Ο Δημήτρης Καμπόσος, ξεκαθάρισε τα πράγματα με τον εαυτό του, πήρε την απόφαση και έκανε…

% μέρες πρίν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιον

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος (βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία) επισκέφτηκε σήμερα…

% μέρες πρίν

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Ναυπλίου

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θίγει το ζήτημα των Ναυαγοσωστών στις…

% μέρες πρίν

Σοφία …Πίστη …Αγάπη …και Ελπίδα

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Θα μπορούσε σήμερα να είναι η επίσημη ημέρα γιορτής των…

% μέρες πρίν

Αποπομπή του Σωκ. Δωρή από τη ΔΕΥΑΝ ζητά το Εργατικό Κέντρο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο του Προέδρου της επιχείρησης και…

% μέρες πρίν