Με κορυφαίες εκδηλώσεις και μεγάλη παρουσία κοινού εκτυλίσσεται το πρόγραμμα του 28ου Φεστιβάλ Ναυπλίου

131

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ Ναυπλίου 2019, για το οποίο, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε την ημέρα έναρξής του«Μέσα σε πολύ δύσκολους καιρούς καταφέραμε για μια ακόμα φορά να ανταποκριθούμε στο ιστορικό κάλεσμα του Φεστιβάλ και με την συνδρομή του καλλιτεχνικού του διευθυντή Γιάννη Βακαρέλη να το πλαισιώσουμε με μουσικούς παγκοσμίας αναγνωσιμότητας».

Σήμερα 4 Ιουλίου 2019, στην Πλατεία Αγ. Σπυρίδωνος στο Ναύπλιον στις 9 το βράδυ, μπορείτε να απολαύσετε την Eva Krestová βιολί, την Aneta Šudáková βιολί και την Veronika Bohmova πιάνο, σε εκτέλεση έργων Joseph Haydn, Joaquín Turina, Roman Haas και Paul Schoenfield.

Χθες, Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, στην Πλατεία Αγ. Σπυρίδωνα οι φίλοι της κλασσικής μουσικής απολαύσαν “πιάνο 4 χέρια”, με τους Harald Ossberger και Χρήστο Μαράντο, σε έργα  Robert Schumann, Dimitris Mousouras, Claude Debussy και Igor Strawinsky.

Η αυλαία για το φετινό Φεστιβάλ Μουσικής Ναυπλίου θα πέσει αύριο, Παρασκευή 5 Ιουλίου, στο Βουλευτικό στις 9 το βράδυ με τον διάσημο Bjarke Mogensen –ακορντεόν, σε έργα Anders Koppel, Domenico Scarlatti, Poul Ruders, Martin Lohse, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Bjarke Mogensen και Astor Piazzolla .

Να θυμίσουμε ότι το Φεστιβάλ ξεκίνησε την 28 Ιουνίου 2019 με συναυλία του Cormac Kenevey Jazz Quartet στην πλατεία Αγ. Γεωργίου. Συνεχίσθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου, στο Λιμάνι του Ναυπλίου όπου η μπάντα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού μας ταξίδεψε με τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών. Την Κυριακή 30 Ιουνίου, η χορωδία YALE Alumni Chorus και η Ορχήστρα Academica Αθηνών υπό την διεύθυνση του Jeffrey Douma, παρουσίασε παραδοσιακά Αμερικανικά τραγούδια, στο χώρο του λιμανιού.

Τέλος, την, Δευτέρα 1 Ιουλίου, στο Βουλευτικό στις 9 το βράδυ υπήρξε ρεσιτάλ πιάνου με τον Mícéal O’Rourke σε έργα Ludwig van Beethoven, Samuel Barber, John Field, Frédéric Chopin και Modeste Mussorgsky.