Τα μυστικά ραντεβού της σελήνης

88
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά -ερευνήτρια αστρολογίας

Η Σελήνη αυτό το μήνα, και πριν ολοκληρώσει τον κύκλο της γέμισης, βάλθηκε να μας τρελάνει. Αποφάσισε να κάνει δυο πολύ σημαντικά ραντεβού, το ένα με το πολύ ευνοϊκό αστέρι Στάχυς, και το άλλο με τον άγριο πολεμιστή Αντάρη. Σίγουρα, κάποιο μυστικό κρύβει. Από εμάς όμως τίποτα δεν μένει κρυφό.

Στις 12 Ιουνίου το απόγευμα η Σελήνη βρισκόταν κοντά στο αστέρι Στάχυς, του αστερισμού της Παρθένου. Πρόκειται για ένα πολύ ευνοϊκό αστέρι, που βρίσκεται πάνω στα στάχυα που κρατάει η Παρθένος στο αριστερό της χέρι. Τα στάχυα συνδέονται με τη γονιμότητα και η Παρθένος με τις Θεές Δήμητρα και Περσεφόνη. Τη στιγμή εκείνη η Σελήνη βρισκόταν στον πολύ φιλικό 11ο οίκο, αλλά δυστυχώς, δεχόταν μεγάλο πόλεμο από την Κρόνια κυριαρχία που αποτελείται από Νότιο Δεσμό, Κρόνο και Πλούτωνα, καθώς και από τον Άρη, κυβερνήτη του Σκορπιού. Θα ήθελα να υπενθυμίσω, ότι στο ζώδιο του Σκορπιού ανήκει η καλή μας γειτόνισσα, η Τουρκία.

Ο Στάχυς είναι γνωστός και με το όνομα Σπίκα. Με αυτό το αστέρι είχαν ασχοληθεί στην αρχαιότητα οι μεγάλοι αστρονόμοι Άρατος (270 π.χ.χ), Ίππαρχος (γύρω στα 160-120 π.χ.χ) καθώς και ο Πτολεμαίος ο Αλεξανδρινός, του 2ου μ.χ.χ. αιώνα. Στα αρχαία χρόνια, κάποια ιερά στην Τεγέα, την Ολυμπία και το Άργος, αφιερωμένα στην Θεά Ήρα, ήταν χτισμένα με προσανατολισμό τέτοιο ώστε να έρχονται σε ευθυγράμμιση με αυτό το πολύ τυχερό αστέρι. Το ίδιο συνέβαινε και με το Ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο.

Τη στιγμή που η Σελήνη συνάντησε το Στάχυ, ο κυβερνήτης του μεσουρανήματος (εξουσία) Ερμής, βρισκόταν στον δυσμενέστατο 8ο οίκο, και πλησίαζε τον Άρη, ενώ δεχόταν αντίθεση από την Κρόνια κυριαρχία. Καθόλου καλά συμπεράσματα δεν βγαίνουν για όσους βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας. Μάλλον θα αναγκαστούν να αποχωριστούν τις καρέκλες τους.

Στις 16 Ιουνίου τα ξημερώματα η Σελήνη θα βρεθεί κοντά στον γνωστό μας Αντάρη (αντί του Άρη). Σκληρή συνάντηση.  Αυτό το αστέρι βρίσκεται στην καρδιά του Σκορπιού. Ο Σκορπιός έχει δηλητήριο, έχει θανατηφόρο δάγκωμα, συμβολίζει τα κρυμμένα μυστικά, τις μυστικές υπηρεσίες, τις μυστικές διαβουλεύσεις. Θα βρίσκεται στον 7ο οίκο, των ανοιχτών εχθρών, και θα χτυπάει με αντίθεση τον 1ο οίκο, τον οίκο του λαού. Ταυτόχρονα ο κυβερνήτης του μεσουρανήματος (εξουσία) θα βρίσκεται πάλι στον δυσμενή 8ο οίκο.

Ο Αντάρης κουβαλάει μαζί του κακοτυχία και καταστροφή, σπέρνει δηλητήριο και θάνατο, προκαλεί συγκρούσεις και τραυματισμούς που προέρχονται από φωτιά ή από όπλα. Προκαλεί σοβαρές βλάβες στην όραση, φέρνει έως και τύφλωση, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Και θα βρίσκεται απέναντί μας. Στις 16 του μήνα. Κοντά στην Πανσέληνο.

Η Ελλάδα θα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι. Η κάθε μορφής εξουσία θα παλεύει να κρατηθεί στη θέση της, και να γλιτώσει την κατρακύλα. Δεν θα διστάσει να προβεί σε μυστικές συνεννοήσεις με τους ανοιχτούς εχθρούς της πατρίδας μας, προκειμένου να πετύχει την ανατροπή των γεγονότων που θα την κάνουν να χάσει την κυριαρχία της επάνω στο λαό. Στις 2 Ιουλίου θα έχουμε μια ολική έκλειψη Ηλίου, και στις 16 Ιουλίου τα μεσάνυχτα, μια μερική Σελήνης. Και ανάμεσα στις 2 εκλείψεις, θα έχουμε εθνικές εκλογές. Αυτές οι εκλογές – αν γίνουν, σίγουρα θα μείνουν στην ιστορία.