Ραντεβού στους Ψαράδες Πρεσπών την Κυριακή 16η Ιουνίου 2019

398

Ένα χρόνο μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία παραχωρήθηκε το όνομα Μακεδονία στους πειρατές της ιστορίας των Ελλήνων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, οργανώνει στο χωριό Ψαράδες την 4η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων.

Αφορμή (ή πρόσχημα) της μεγάλης αυτής ενέργειας όπου υπολογίζεται πως θα συμμετέχουν περισσότεροι από 30.000 μέλη των Συλλόγων, είναι η διεξαγωγή της ετήσιας μουσικοχορευτικής συνάντησης των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας (είχε διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στις κινητοποιήσεις για τα συλλαλητήρια υπέρ της Μακεδονίας), η πολιτιστική αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτων των πολιτικών εξελίξεων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

«Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προετοιμασία της 4ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 και ώρα 4μμ στις Πρέσπες.

Την Τετάρτη 29 Μαϊου 2019 συνεδρίασε στα Γιαννιτσά, έδρα της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, η συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Γιουματζίδη τους Αντιπροέδρους Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Δόντσιο, Ανατολικής Μακεδονίας κα. Άννα Κωστίκα, Δυτικής Μακεδονίας κα. Λουίζα Τουρούντζη και τον Ταμία κ. Ιωάννη Σιβένα, και ασχολήθηκαν με τα πολλά τρέχοντα οργανωτικά θέματα.

Παρά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις η 4ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ θα πραγματοποιηθεί κανονικά γιατί πρόκειται  για μουσικοχορευτική πολιτιστική εκδήλωση.

Η διοργανώτρια ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ  και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους προσκαλούν τους πολιτιστικούς  συλλόγους των Μακεδόνων να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας www.popsm.gr  και όλους τους Έλληνες να παρευρεθούν και να απολαύσουν γνήσιους Μακεδονικούς χορούς από όλη την Μακεδονία σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος –Γιουματζίδης Δημήτριος»