Ο Δαγρές ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη των παρανομιών στις χρηματοδοτήσεις των πολιτιστικών Συλλόγων, από την Π.Ε. Αργολίδας

464

Το πλήθος των παρανομιών και παρατυπιών που έγινε από την Π.Ε. Αργολίδας (αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος), στην υπόθεση χρηματοδότησης του γνωστού πολιτιστικού φιάσκου με τίτλο “Δρόμοι Πολιτισμού”, προκάλεσε την παρέμβαση των ελεγκτικών και δικαστικών αρχών. Η έρευνα, που αυτή τη στιγμή διεξάγεται, είχε σαν αφετηρία την έγγραφη ενημέρωση των δικαστικών και φορολογικών αρχών από τον εκπρόσωπο του Σωματείου “ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ”, ιατρό Παύλο Δαγρέ.

Παύλος Δαγρές

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η “ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ”, «Σε άρθρο του στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» που δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2017 ο Παύλος Δαγρές γράφει: «Σκάνδαλα επί σκανδάλων σε ΜΚΟ αλλά και σε πολιτιστικούς Συλλόγους».

Σύγχρονοι μαυραγορίτες χωρίς ηθικούς φραγμούς εκμεταλλεύονται τα πάντα ακόμα και τον πολιτισμό μας προς ίδιον όφελος..………. ………… …………….. κάποιοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να είναι πολύ προσεκτικοί για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων.

Άλλο άρθρο του στην ίδια εφημερίδα που δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου 2018 με τίτλο «Παγίδες ……ΕΕ οι χρηματοδοτήσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων», το οποίο περιήλθε σε γνώση της Δ/νσης «Ανεξάρτητης Αρχής δημοσίων εσόδων» καθώς και της Δ/νσης των «Εσωτερικών υποθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας» προκάλεσε την άμεση ενέργεια των υπηρεσιών και την αποστολή της ποινικής αυτής υπόθεσης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Στο άρθρο αυτό μεταξύ άλλων ο Δαγρές γράφει: Τεράστιες θα είναι οι επιπτώσεις στα Εθνικά μας θέματα από τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ σε Δήμους και Περιφέρειες για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Προσπαθούν να μας εκθέσουν όπως με τις αγροτικές επιδοτήσεις, λόγω Σκανδάλων.

………. Όπως μας ξεφτίλισαν με τις αγροτικές επιδοτήσεις έτσι προσπαθούν να μας υπονομεύσουν Εθνικά με τις χρηματοδοτήσεις των πολιτιστικών συλλόγων και τη ΡΕΜΟΥΛΑ που παρατηρείται σε πολλές περιπτώσεις.

Δίνοντας το δικαίωμα στα Ανθελληνικά ξένα ιερατεία να αναφωνήσουν την κατάλληλη γι’ αυτούς στιγμή.

«Εσείς ξεπουλάτε για τα Ευρώ και τον υποτιθέμενο πολιτισμό σας. Τότε για ποία ιστορία Μακεδονίας και Μεγάλου Αλεξάνδρου αναφέρεσθε ότι σας ανήκει».

………. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μόνο στην Αργολίδα για το 2018 διατέθηκαν 300.000 ευρώ με αποτέλεσμα από το πουθενά να ξεφυτρώσουν πολιτιστικοί σύλλογοι πρωτοστατούντων μάλιστα πολλές φορές αφερέγγυων ιδρυτικών μελών. Καλούνται οι κ.κ. Εισαγγελείς όπως ζητήσουν από την Αντιπεριφέρεια (πρώην Νομαρχία Αργολίδας) ποίοι σύλλογοι τα τελευταία χρόνια χρηματοδοτήθηκαν με ποία συχνότητα για ποιες εκδηλώσεις και με ποια ποσά.

Σε άλλο άρθρο του Παύλου Δαγρέ που δημοσιεύτηκε στην ίδια Εφημερίδα στις 30 Νοεμβρίου 2018 γράφει:

Για ΑΠΙΣΤΙΑ σε βαθμό κακουργήματος παραπέμπεται ο Μπουτάρης. Κατηγορείται για διασπάθηση …………… κονδυλίων που προορίζοντο για ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Εκτιμούμε ότι με την παραπομπή του Μπουτάρη ανοίγουν οι Ασκοί του Αιόλου και σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες παραπομπές στη Δικαιοσύνη ατόμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διαχειρίστηκαν κονδύλια που προορίζοντο για πολιτιστικές εκδηλώσεις και μάλιστα χρήματα «ΠΑΓΙΔΕΣ» που προέρχονται από ΕΕ».

(Το τηλέφωνο του ιατρού Παύλου Δαγρέ, για κάθε ενδιαφερόμενο, είναι 6943.570.958)