Με επιτυχία οι προαγωγικές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος

Ολοκληρώθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος, το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019.

Οι μαθητές εξετάστηκαν στο μάθημα της Βυζαντινής μουσικής, της γενικής μουσικής παιδείας στην Ευρωπαϊκή μουσική – θεωρία – Σολφέζ από τους Πρωτοψάλτες – Καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής με γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο της Πράξεως και Θεωρίας, τον Διαμαντή Μαυραγάνη, Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κων/λεως, Μουσουργό και ειδικό Μουσικό Σύμβουλο, το διευθυντή της Σχολής Γρηγόρη Κακούρη, καθώς και από τους Καθηγητές της Σχολής, τον Δημήτριο Καρκαλάτο, υποδιευθυντή της σχολής και πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, του Κωνσταντίνου Ρούτουλα, πρωτοψάλτη του Προσκηνυματικού Ιερού Ναού του Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου και του Ιωάννη Χαβιαρλή Λαμπαδάριου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου Άργους.

 

Η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη κ. Νεκταρίου και αποσκοπεί στην διαφύλαξη, διατήρηση και διάδοση της πατρώας ψαλτικής τέχνης, όπως αυτή διασώθηκε ανά τους αιώνες έως σήμερον. Η Βυζαντινή Μουσική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς,

Η έδρα της Σχολής, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού, βρίσκεται στο Ναύπλιο στο ισόγειο του κτιρίου που εκπέμπει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως, δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. Τμήματα της Σχολής λειτουργούν επίσης στο Άργος και στο Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου, για άνδρες και γυναίκες.

Η φοίτηση είναι υποχρεωτική, πενταετής και σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα Πτυχία, τα οποία θα χορηγεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως θα είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Με πρωταγωνιστή τον Αδρακτά το Δημ. Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών

Με πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο Κων. Αδρακτά, που εισηγείται τα 7 από τα 8 προς συζήτηση…

% μέρες πρίν

Περιμένοντας την επιστροφή της Κασσάνδρας

της Θέκλας Μεταξά Πέρασαν χρόνοι χιλιάδες, και η Κασσάνδρα που είχε πιει άφθονο νερό της…

% μέρες πρίν

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ζητά Γραμματέα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας (ΙΣΑ) επιθυμεί να προσλάβει υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη, σε έμμισθη θέση,…

% μέρες πρίν

Αύριο στο Τολό το μεγάλο ντέρμπι του Πανναυπλιακού για την άνοδο στην Γ Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πανναυπλιακός φιλοξενεί αύριο Κυριακή 12 Μαΐου στις 17:00 την ομάδα του Κερατσινίου στα πλαίσια…

% μέρες πρίν

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Οι τιμές κατέρρευσαν, οι Παραγωγοί αγωνιούν

Η ΔΕΣΑ (Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας) διοργανώνει σύσκεψη με προσκεκλημένους τους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας την Τρίτη 14 Μαΐου…

% μέρες πρίν