Απόφαση του Ευρωπαϊκού  Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους παράνομους μετανάστες δικαίωσε τον Σαλβίνι

434

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το αίτημα του σκάφους Sea-Watch3, που φέρει ολλανδική σημαία, της Γερμανικής ΜΚΟ Sea-Watch, το οποίο ζήτησε να επιβληθεί προσωρινά στην Ιταλία ο ελλιμενισμός του πλοίου, ώστε να αποβιβαστούν οι διασωθέντες λαθρομετανάστες που επιβαίνουν σε αυτό.

Το Sea Watch βρίσκεται εδώ και 18 ημέρες κολλημένο ανοικτά της νήσου Λαμπεντούζα, μεταφέροντας 42 λαθρομετανάστες ενώ μετά την άρνηση της Ιταλίας να τους δεχτεί, έχουν αρνηθεί και η Μάλτα και η Γερμανία.

«Θα εισέλθω στα ιταλικά χωρικά ύδατα και θα τους μεταφέρω σε ασφαλές μέρος, στη Λαμπεντούζα» δήλωσε η πλοίαρχος Κάρολα Ράκετε, σε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Η Ράκετε, ηλικίας 31 ετών από τη Γερμανία, αν επιχειρήσει να υλοποιήσει τα όσα δήλωσε, κινδυνεύει με άσκηση διώξεων σε βάρος της για παροχή βοήθειας σε λαθρομετανάστες, όπως και με την κατάσχεση του πλοίου και την επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ βάσει του νέου διατάγματος του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι.

Ο Σαλβίνι χαιρέτισε την απόφαση του Ευρωπαϊκού  Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μέσω twitter τόνισε πως, αν η άγνωστης χρηματοδότησης ΜΚΟ Sea-Watch ενδιαφερόταν για την υγεία των μεταναστών, θα τους είχε πάει στην Ολλανδία. “Για μένα, ας μείνουν στη θάλασσα μέχρι τα Χριστούγεννα, στην Ιταλία όμως δεν θα έρθουν”, καταλήγει ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.