Αναδιοργάνωση και μετονομασία του Δημοτικού Θεάτρου Άργους. Δημιουργείται Θεατρική Σκηνή Νέας Κίου

Η ΚΕΔΑΜ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους-Μυκηνών) προχωράει στην ανασυγκρότηση του Δημοτικού Θεάτρου Άργους. Δημιουργεί την «Δημοτική Θεατρική Σκηνή Νέας Κίου» και μετονομάζει το Δημοτικό Θέατρο Άργους σε «Δημοτικό Θέατρο Άργους-Μυκηνών» (ΔΗ.ΘΕ.Α.Μ.). Οι δύο Θεατρικές μονάδες θα λειτουργούν ως τομείς της Κ.Ε.Δ.Α.Μ.

Σκοπός του Δημοτικού Θεάτρου και της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής είναι να ευαισθητοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν τοπικές πολιτιστικές δυνάμεις, τόσο με τις παραστάσεις όσο και με άλλες παράλληλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, συναφείς με την τέχνη του Θεάτρου.

Στόχος είναι επίσης η παραγωγή παραστάσεων ποιοτικών προδιαγραφών ώστε να μυηθεί το κοινό και να αναπτυχθεί ένα γνήσιο λαϊκό θέατρο που θα αποκτήσει τη δική του φυσιογνωμία στην τοπική κοινωνία και το πολιτιστικό περιβάλλον της.

Φιλοδοξία είναι να γίνει άξονας και κέντρο ζωής. Τα μηνύματά του, οι προβληματισμοί του, να απευθύνονται σε όλη την τοπική κοινωνία και να πηγάζουν απ’ τα αιτήματα και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Μέριμνα του Δημοτικού Θεάτρου είναι να αξιοποιήσει όλο το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό: ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, χορογράφους, μουσικούς και λοιπούς συντελεστές, τόσο επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες. Να δημιουργήσει εργαστήρια και σκηνές (ενηλίκων, εφήβων και παιδικές) με εκπαίδευση από ειδικούς της τέχνης και των γραμμάτων.

«Το Δημοτικό Θέατρο οφείλει να αποφύγει την αυτοαπομόνωση του και την απόρριψη του από το σώμα της κοινωνίας, όπου υπάρχει και δρα. Είναι επιτακτικό καθήκον να ανοιχτεί στην κοινωνία, να κατανοήσει τις λειτουργίες και τις ανάγκες της περιοχής και εισπράττοντας τη δυναμική της, να επιχειρήσει έργο συνενωτικό όλων των δυνάμεών της προς την επίτευξη του πολιτιστικού και πολιτισμικού στόχου, συμπεριλαμβανομένων και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς και των πολιτιστικών φορέων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστή και η δημιουργία θέσης Καλλιτεχνικού Διευθυντή όπου ορίζεται ως υπεύθυνος ο σκηνοθέτης-κλινικός ψυχολόγος κ. Γιάννης Σαρηγιάννης.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Το αχρείαστο, η αχρείαστη και ο αχρείαστος!

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο, την τεκνοθεσία και το επίδομα μητρότητας…

% μέρες πρίν

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στον εορτασμό του Αγίου Πέτρου

Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ (βουλευτής Λάρισας) Γεώργιος Ρούντας, εκπροσώπησε το κόμμα συμμετέχοντας στον εσπερινό…

% μέρες πρίν

Ακαδημία Αριστέα Άργους 6η στο Elite Neon (Διεθνές Τουρνουά)

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ELITE NEON ΣΤΗΝ…

% μέρες πρίν

Το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στο Άργος αυτό το Σαββατοκύριακο

Στο Άργος φιλοξενείτε αυτό το Σαββατοκύριακο το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball. Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση…

% μέρες πρίν

Πρωτομαγιά με το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου

Πριν καλά καλά τελειώσει η διανομή τροφίμων σε δοκιμαζόμενους οικονομικά συμπολίτες, το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου…

% μέρες πρίν

14 Δόκιμοι Αστυφύλακες στην Αργολίδα

Το πρωί της Τετάρτης 8 Μαΐου Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, Ταξίαρχος Ευάγγελος Πιπέρης, καλωσόρισε…

% μέρες πρίν