Αίτημα επανακαταμέτρησης όλων των ψηφοδελτίων από το συνδυασμό Αναγνωσταρά, στο Ναύπλιον

498
Παν. Αναγνωσταράς: "Αν... Ισως... Τότε... Μπορεί... Ελπίζω..."

Είναι νόμιμο δικαίωμα, και υποχρέωση προς την παράταξή του, κάθε επί κεφαλής συνδυασμού να υποβάλλει κάποιες ενστάσεις επί του αποτελέσματος των εκλογών στις οποίες συμμετείχε. Ενστάσεις που όμως πρέπει να έχουν κάποια πολιτική λογική και όχι να γίνονται …για να γίνονται.

Το παράδειγμα του αιτήματος το οποίο υπέβαλλε ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς για επανακαταμέτρηση των άκυρων ψηφοδελτίων είναι από αυτά που δημιουργούν λογικές απορίες. Δηλαδή, τι περιμένει ο υποψήφιος δήμαρχος; Να αυξηθούν τα ποσοστά του; Και κατά πόσο; Κατά μία μονάδα; Μα αν θυμάμαι καλά, ο λαός τον μαύρισε στις εκλογές και τον έβγαλε δεύτερο και καταϊδρωμένο με ποσοστό 36,14% και διαφορά από τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο, περίπου 14,1 %.

Τι ελπίζει; Να αυξηθούν τα έγκυρα και επομένως να πέσει το ποσοστό του Δημήτρη Κωστούρου κάτω από το 50% και να ξαναπάνε οι Ναυπλιώτες σε εκλογές δεύτερου γύρου; Δεν βρέθηκε κάποιος να του πει ότι ο Δημήτρης Κωστούρος έχει περισσότερα άκυρα από όσα έχει αυτός και ως εκ τούτου κινδυνεύει να δει τις ψήφους του Κωστούρου να αυξάνονται; Δηλαδή να πάει για μαλλί και να βγει κουρεμένος; Και εν πάση περιπτώσει, όταν το 65% του διαμηνύει στις 26 Μαΐου πως «δεν σε θέλουμε για δήμαρχο», τώρα γιατί να αλλάξει γνώμη; Ιδιαίτερα τώρα που και οι υποψήφιοι σύμβουλοί του, εκλεγμένοι και μη, θα είναι όλοι αραχτοί.

Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί στην ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα δείχνουν ότι παραμένει υπό την επιρροή των κύκλων που τον οδήγησαν στην ήττα, επιβάλλοντάς του διχαστικό, και στα όρια της συκοφαντίας, προεκλογικό λόγο.

Αν αγαπά τον Δήμο και τους Δημότες, που κάποτε υπηρέτησε με ικανοποιητικό τρόπο (στην πρώτη θητεία του), πρέπει να καταλάβει ότι μπορεί να τους κάνει, ακόμη μία τελευταία προσφορά. Να αποτραβηχτεί από τα δημοτικά και να αφήσει το πεδίο ελεύθερο για νέα πρόσωπα και φρέσκες ιδέες που τόσο πολύ τις χρειάζεται ο Δήμος Ναυπλιέων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ

“Σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου αναρτήθηκαν στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου τα προσωρινά αποτελέσματα των εκλογών της 26ης Μαΐου 2019. Σύμφωνα με αυτά, υπήρξαν 776 άκυρα ψηφοδέλτια, 218 λευκά και 19403 έγκυρα. Η παράταξη του κ. Κωστούρου συγκέντρωσε 9744 ψηφοδέλτια,ξεπερνώντας οριακά το ποσοστό του 50% κατά 43 ψηφοδέλτια αποφεύγοντας έτσι την διεξαγωγή δεύτερου γύρου εκλογών όπου οι δημότες θα ήταν απαλλαγμένοι από «υποχρεώσεις», πιέσεις, ρουσφέτια κ.λ.π.. Με αυτά τα δεδομένα και με την οριακή αυτή πλειοψηφία, σεβόμενοι όλους όσους μας στήριξαν καταθέσαμε σήμερα αίτημα επανακαταμέτρησης όλων των ψηφοδελτίων – όλων των συνδυασμών προκειμένου να διαπιστωθεί η ορθή καταμέτρηση αυτών”.

Π.Ι.Δ.