Τα παιδιά της Αργολίδας στην κατασκήνωση “Συνοδοιπορία Χαράς”, της Ι. Μητροπόλεως που φιλοξενείται στο Κουμάνι Ηλίας

736

Για μία ακόμη χρονιά, οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, λειτουργούν εκτός νομού (μέχρι την αποπεράτωση των κατασκηνώσεων στο Φαρμακά) φιλοξενώντας, στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο, αγόρια του Δημοτικού. Τα παιδιά φιλοξενούνται στο Κούμανι Ηλείας και θα ακολουθήσουν άλλες δύο περίοδοι στον ίδιο τόπο και ακόμη μία στην Βοιωτία.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ι. Μητροπόλεως,

«Τα παιδιά ζούνε μέσα στη φύση ημέρα-νύχτα στο δρυοδάσος της Φολόης, από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων όμορφες στιγμές με προσευχή, ψυχαγωγία, αθλητισμό και πάρα πολλά παιχνίδια ώστε να εφοδιάζονται με γνώσεις, ήθος και ότι άλλο  προσφέρει η τοπική Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος ήδη βρέθηκε κοντά στα παιδιά αυτές τις ημέρες, λειτούργησε την Κυριακή των Αγίων Πάντων στο Ναό του Αγίου Αχιλλίου των κατασκηνώσεων και συνομίλησε με τα παιδιά, κάθησε κοντά τους και αποκρίθηκε στα πολλά ερωτήματά τους. Τα παιδιά ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο και του δώρισαν το ενθύμιο της κατασκηνώσεως  “Συνοδοιπορία Χαράς”».

Υπεύθυνος της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου είναι ο  Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Αργολίδος π. Πέτρος Αθανασόπουλος και συνεργάτες ο π. Δημήτριος Στεργίου και ο Ιεροδιάκονος της Μητροπόλεως Αργολίδος π. Νικόλαος Μίχος.

Οι εγγραφές για τις επόμενες κατασκηνωτικές περιόδους συνεχίζονται, για τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια μεγαλύτερης ηλικίας.