Αναδιοργάνωση και μετονομασία του Δημοτικού Θεάτρου Άργους. Δημιουργείται Θεατρική Σκηνή Νέας Κίου

323

Η ΚΕΔΑΜ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους-Μυκηνών) προχωράει στην ανασυγκρότηση του Δημοτικού Θεάτρου Άργους. Δημιουργεί την «Δημοτική Θεατρική Σκηνή Νέας Κίου» και μετονομάζει το Δημοτικό Θέατρο Άργους σε «Δημοτικό Θέατρο Άργους-Μυκηνών» (ΔΗ.ΘΕ.Α.Μ.). Οι δύο Θεατρικές μονάδες θα λειτουργούν ως τομείς της Κ.Ε.Δ.Α.Μ.

Σκοπός του Δημοτικού Θεάτρου και της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής είναι να ευαισθητοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν τοπικές πολιτιστικές δυνάμεις, τόσο με τις παραστάσεις όσο και με άλλες παράλληλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, συναφείς με την τέχνη του Θεάτρου.

Στόχος είναι επίσης η παραγωγή παραστάσεων ποιοτικών προδιαγραφών ώστε να μυηθεί το κοινό και να αναπτυχθεί ένα γνήσιο λαϊκό θέατρο που θα αποκτήσει τη δική του φυσιογνωμία στην τοπική κοινωνία και το πολιτιστικό περιβάλλον της.

Φιλοδοξία είναι να γίνει άξονας και κέντρο ζωής. Τα μηνύματά του, οι προβληματισμοί του, να απευθύνονται σε όλη την τοπική κοινωνία και να πηγάζουν απ’ τα αιτήματα και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Μέριμνα του Δημοτικού Θεάτρου είναι να αξιοποιήσει όλο το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό: ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, χορογράφους, μουσικούς και λοιπούς συντελεστές, τόσο επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες. Να δημιουργήσει εργαστήρια και σκηνές (ενηλίκων, εφήβων και παιδικές) με εκπαίδευση από ειδικούς της τέχνης και των γραμμάτων.

«Το Δημοτικό Θέατρο οφείλει να αποφύγει την αυτοαπομόνωση του και την απόρριψη του από το σώμα της κοινωνίας, όπου υπάρχει και δρα. Είναι επιτακτικό καθήκον να ανοιχτεί στην κοινωνία, να κατανοήσει τις λειτουργίες και τις ανάγκες της περιοχής και εισπράττοντας τη δυναμική της, να επιχειρήσει έργο συνενωτικό όλων των δυνάμεών της προς την επίτευξη του πολιτιστικού και πολιτισμικού στόχου, συμπεριλαμβανομένων και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς και των πολιτιστικών φορέων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστή και η δημιουργία θέσης Καλλιτεχνικού Διευθυντή όπου ορίζεται ως υπεύθυνος ο σκηνοθέτης-κλινικός ψυχολόγος κ. Γιάννης Σαρηγιάννης.