O Παναγιώτης Θεοδωρακίδης εκτίθεται ως υποψήφιος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά

1806
Παναγιώτης Θεοδωρακίδης

Μια σημαντική επιτυχία είχε ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς ο οποίος κέρδισε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Θεοδωρακίδη στο ψηφοδέλτιό του.

Ο Παναγιώτης Θεοδωρακίδης που είχε εκλεγεί ως Νομαρχιακός Σύμβουλος στην Αργολίδα και στη συνέχεια στον Πειραιά, γεννήθηκε στο Ναύπλιον το 1958.

Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, υπήρξε:

– Ανώτερος αξιωματικός εν αποστρατεία (Ταξίαρχος Σ.Ξ.)

– Μέλος του Αμυντικού Φορέα Στρατηγικών Αναλύσεων

– Το 2002 εξελέγη, πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος στη Νομαρχία Αργολίδας

– Το 2006 εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος στη Νομαρχία Αθηνών – Πειραιώς

– Κατά τη διάρκεια  των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, συμμετείχε στην Οργανωτική Επιτροπή Διεξαγωγής και εργάστηκε ως Αναπληρωτής Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Τύπου ΟΑΚΑ.

– Εισήχθη στη Σ. Σ. Ευελπίδων το 1976, επελέγη για τις Ειδικές Δυνάμεις, εξειδικεύτηκε στις  Η.Π.Α. στον χημικό και πυρηνικό πόλεμο, συμμετείχε στις δυνάμεις του Ο.Η.Ε. στη δυτική Σαχάρα και Βόρειο Ιράκ, υπηρέτησε στο Γ.Ε.Σ. (3ο Ε.Γ.) ως επιτελής, το 1993 τοποθετήθηκε στο ΝΑΤΟ.

– Το 2011 μετά από πρόσκληση του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη, ως ειδικός εισηγητής ανέπτυξε το θέμα «Σταθεροποίηση των χωρών της Υποσαχαρίου ζώνης» στην μόνιμη επιτροπή του Οργανισμού.

– Κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του επιμορφώθηκε σε επιτελικές σχολές του ΝΑΤΟ στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη σε θέματα διοίκησης, συντονισμού επιχειρήσεων, χειρισμού κρίσεων και διεθνών διαπραγματεύσεων, καθώς και σε μεταπτυχιακά σεμινάρια της Ε.Ε. σχετικά με τη πολιτική ασφάλειας, γερμανικά, ιταλικά και γαλλικά και είναι μέλος πολλών διεθνών ενώσεων και ινστιτούτων για την ασφάλεια, τις διεθνείς σχέσεις και την ανάπτυξη.

– Σχετικά άρθρα, μελέτες και πονήματα που συγγράψει έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

– Συμμετέχει, προσκεκλημένος γνωστών δημοσιογράφων, σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων ραδιοφώνου και τηλεόρασης προκειμένου να εκφράσει άποψη για συναφή προς την επικαιρότητα αμυντικά, γεωστρατηγικά και πολιτικά θέματα.