Τα χωριά της Ερμιονίδας θα καούν από αμέλεια κ. Χειβιδόπουλε, όπως από αμέλεια πλημμύρισαν τα χωριά του Άργους;

75

Πέρασε ασχολίαστο, ένα από τα πιο σημαντικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών. Είναι ένα αρθράκι του Θάνου Δημαράκη που το ανάρτησε στο ιστολόγιό του https://orangespotters.blogspot.com και αναφέρεται στην εγκατάλειψη από πλευράς αντιπεριφέρειας και δήμου, των προληπτικών καθαρισμών της καύσιμης ύλης που έχει συσσωρευτεί μετά τις συνεχείς βροχές των προηγουμένων μηνών. Όπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά, ούτε και πέρυσι έγινε καθαρισμός στο κεντρικό οδικό δίκτυο ευθύνης της αντιπεριφέρειας στην Ερμιονίδα.

Τάσος Χειβιδόπουλος. Δεν απαντά στις κατηγορίες

Επειδή οι αιρετοί υπεύθυνοι έχουν όνομα αναφέρουμε πως υπεύθυνος της αντιπεριφέρειας Αργολίδας ονομάζεται Τάσος Χειβιδόπουλος και ο υπεύθυνος του Δήμου Ερμιονίδας ονομάζεται Δημήτρης Σφυρής.

Το άρθρο του Θάνου Δημαράκη, με τίτλο «Εκλογές παιδιά αλλά η αντιπυρική περίοδος άρχισε..» δημοσιεύεται αυτούσιο στη συνέχεια:

«Α! Ευθύνες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας
Δεν έχει γίνει καθαρισμός στο κεντρικό οδικό δίκτυο ευθύνης στην Ερμιονίδα (πέρυσι δεν έγινε καθόλου)

Β! Ευθύνες του Δήμου Ερμιονίδας και των Τοπικών Συμβουλίων

-Δεν έχει εφαρμοστεί η διάταξη για υποχρεωτικό καθαρισμό οικοπέδων εντός σχεδίου και 100 μέτρα από τα όρια των οικισμών. Η κατάσταση είναι απελπιστική λόγω των βροχών και της συσσώρευσης υπερβολικά μεγάλης ποσότητας καύσιμης ύλης.
-Δεν έχουν καθαριστεί τα πρανή στους δρόμους ευθύνης του Δήμου.
-Δεν έχει σχεδιαστεί σχέδιο αντιμετώπισης μεγάλης πυρκαγιάς στους πευκόφυτους οικισμούς Αγίου Αιμιλιανού, Κωστούλας, όπου οι συνθήκες μπορεί να οδηγήσουν σε εκατόμβη θυμάτων. Δεν υπάρχουν σχέδια ειδοποίησης και απομάκρυνσης των κατοίκων…
Ξέρω ότι είναι προεκλογική περίοδος και όλοι ασχολούνται με αυτό αλλά, να μην τα ξεχνάμε τι έγινε στο Μάτι το 2018 και στην Ηλεία το 2007.
Ωραία τα σχέδια, αλλά η Τοπικη Αυτοδιοικηση οφείλει να ξεκινά από τα μικρά, καθημερινά και πιο αναγκαία  θέματα.

Γ! Ευθύνες του Πυροσβεστικού Σώματος

Ανάλογη είναι και η ευθύνη του Πυροσβεστικού Σώματος που κάνει ουσιαστικά τα στραβά μάτια στον στρουθοκαμηλισμό των αιρετών παραβλέποντας ότι στο τέλος ή Πυροσβεστική θα σηκώσει το φορτίο ευθύνης οποιασδήποτε τραγωδίας».

ΠΗΓΗ: https://orangespotters.blogspot.com/2019/05/blog-post_76.html