Ο Τάσος Χειβιδόπουλος στα βήματα του Dr. Τζέκυλ

458
Χειβιδόπουλος: Από το εγώ δεν φταίω στις δολοφονίες χαρακτήρων
Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Είναι γνωστό το κλασσικό μυθιστόρημα «Δόκτωρ Τζέκυλ και Μίστερ Χάιντ» του Σκωτσέζου συγγραφέα Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον. Είναι η περίπτωση όπου ένας άνθρωπος που ήταν γνωστός στην κοινωνία ως ευπρεπής και χρήσιμος αποδείχθηκε πως ήταν διπλοπρόσωπος. Πως μεταμορφωνόταν σε άνθρωπο του υποκόσμου και φονιά, υπό την επήρεια ενός σκευάσματος. Που στο τέλος, η χρήση του σκευάσματος του έγινε συνήθεια και έφτασε στο σημείο να χαθεί το καλό μέρος της προσωπικότητάς του και να μείνει –μέχρι θανάτου- ο Dr.Τζέκυλ.

Έτσι και ο Τάσος Χειβιδόπουλος. Χρόνια προσπαθούσε να περάσει την εικόνα του ευπρεπούς πολιτικού και της πολιτικής του μέτρου. Σχεδόν το είχε καταφέρει με όσους δεν τον γνώριζαν καλά. Μέχρι που στο περιβάλλον του εισχώρησαν στοιχεία με βρώμικο και κομπλεξικό χαρακτήρα. Από τότε, και κάθε φορά που λειτουργεί υπό την επιρροή τους, μεταμορφώνεται σε άνθρωπο που χρησιμοποιεί μεθόδους και πράξεις που ταιριάζουν σε Γκαιμπελίσκους και Ciaτζήδες.

Από τα ασύστολα ψέμματα μέχρι την διαδικασία των δημοσίων έργων. Από την σκοτεινή δημοσιογραφία μέχρι την στήριξη ψεύτικων προφίλ. Από την ηθική δολοφονία ανθρώπων μέχρι τις μηνύσεις και αγωγές κατά δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων.

Όσο οι εισχωρήσαντες νιώθουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και βλέπουν τα ποσοστά τους να μην φτάνουν ούτε στο 18%, τόσο αφηνιάζουν, τον ντοπάρουν και τον οδηγούν σε εγκλήματα πολιτικής ζηλοφθονίας.

Εμφανίστηκε να δηλώνει πως θα εκπροσωπήσει το πολιτικό ήθος και οι ανακοινώσεις τους έχουν το πιο βαρύ και άηθες πολιτικό περιεχόμενο. Εμφανίσθηκε ως προστάτης της ιστορίας και της φήμης του Άργους και έφερε το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι να κατηγορεί την πόλη. Διακήρυξε πως θα ενώσει (το ενωμένο χάρις στον Καμπόσο) λαό του Δήμου Άργους και έφερε τον διχασμό και το μίσος στο προσκήνιο.

Ο ευπρεπής κύριος Χάιντ μεταμορφώνεται όλο και πιο συχνά στον υποκοσμικό εγκληματία Dr.Τζέκυλ. Σε λίγο θα είναι μόνον Τζέκυλ.

Οι Δημότες του Δήμου Άργους Μυκηνών αποστρέφουν το βλέμμα από αυτόν. Τον απομονώνουν! Ο θάνατός του (πολιτικώς) θα επέλθει το βράδυ της Κυριακής 26 Μαΐου 2019. Όταν αυτός θα αγωνίζεται να πλησιάσει το 20% και ο Καμπόσος θα ξεπερνά το 64%.

Και τότε, καθώς ο ίδιος θα αναζητά ένα πολιτικό γραφείο για να αποσπαστεί (παλιά μου τέχνη κόσκινο) , θα δει και τους παρατρεχάμενους που τον οδήγησαν στην ηθική απαξίωση να τον εγκαταλείπουν συνταξιοδοτούμενοι (πολιτικά) ή αναζητώντας κάποιο άλλο πρόθυμα να μεταλλαχτεί.

ΥΓ. Εγώ, γράφω πάντοτε επωνύμως και όχι σε ανώνυμα λιβελογραφικά Blogs.