ΛΑΜΠΡΟΥ: «Ένα νέο ύφος, ένα νέο ήθος, στη δημοτική εξουσία και λειτουργία του Δήμου» 

135

Εκατοντάδες πολίτες, το βράδυ της Πέμπτης 2 Μαΐου 2019, εκδήλωσαν την απόφασή τους για να “γυρίσει σελίδα” ο Δήμος Ερμιονίδας και να είναι ο Τάσος Λάμπρου αυτός που θα οδηγήσει τον δήμο την επόμενη τετραετία. Η παρουσία τους στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας, στην Ερμιόνη, προδιέγραψε την ψήφο των Ερμιονιτών.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας και επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ κ. Τάσος Λάμπρου, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους παριστάμενους Δημότες, τόνισε την ανάγκη της ενεργοποίησης των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου: “για να ξεφύγουμε από την μιζέρια της λογικής μιας απλής διαχείρισης των Δημοτικών πραγμάτων. Αναζητούμε το όραμα” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε : “θέλουμε ο Δήμος μας, να αξιοποιήσει ευρωπαϊκά προγράμματα. Να εισέλθει στην ευρωπαϊκή οικογένεια των Δήμων που πρωταγωνιστούν στην αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών, εθνικών και περιφερειακών χρηματοδοτήσεων. Θέλουμε ένα Δήμο, ανοιχτό στην κοινωνία”. 

Ο κ. Λάμπρου, άσκησε δριμύτατη κριτική στην παρούσα Δημοτική Αρχή του κ. Σφυρή και παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. Δεσμεύτηκε ότι, εφόσον οι Δημότες της Ερμιονίδας του δώσουν την εντολή της διοίκησης του Δήμου, ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα εφαρμόσουν και θα υπηρετήσουν, ένα “νέο ύφος, ένα νέο ήθος, στη δημοτική εξουσία και λειτουργία του Δήμου”. 

“Είμαστε η παράταξη που θα ενώσει την τοπική μας κοινωνία” είπε εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων και πρόσθεσε : “απαιτείται όλοι μαζί, να υπερασπιστούμε την αξία της συμμετοχής, την αξία της κοινωνικής συνοχής και να υποστηρίξουμε τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας”.

Ο Τάσος Λάμπρου αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει ο “Κλεισθένης” για την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον οποίο χαρακτήρισε ως “κύτταρο δημοκρατίας” και ανέλυσε τις προτάσεις του για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Ερμιονίδας.

Όπως τόνισε, “η ανάγκη συλλογικότητας και συνεργασίας με τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους φορείς, τους συλλόγους καθώς και τις ομάδες Δημοτών θα αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής του αρχής”. Το ίδιο και η αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου, η μηνιαία λογοδοσία των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, η ώρα του δήμαρχου, η θέσπιση του θεσμού του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου, το γραφείο δημότη με ηλεκτρονική διασύνδεση κ. α.

Κλείνοντας ανέφερε: “Σας ζητώ να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. Να δώσουμε μαζί αυτή την κρίσιμη μάχη. Είμαστε οι πιο ικανοί. Έχουμε την εμπειρία. Έχουμε την αποφασιστικότητα για να βάλουμε ένα λιθαράκι στην πρόοδο του τόπου μας. Προχωράμε μπροστά. Γυρίζουμε σελίδα. Με σύνεση, συλλογικότητα και συναίνεση, εγγυόμαστε ότι θα είμαστε η Δημοτική Αρχή που θα σέβεται όλους τους Δημότες. Που θα σέβεται το δημοτικό – δημόσιο χρήμα”.