Κωστούρος: Το πιο παραγωγικό δίμηνο της δημαρχίας του

442

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Είναι εντυπωσιακό το φίνις του Δημήτρη Κωστούρου στο τελευταίο δίμηνο, πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου. Μαραθώνιος Ναυπλίου, Βενετσιάνικο Καρναβάλι, Γιορτινή Λαμπρή, Mediterranean Yacht Show, και ταυτόχρονα, ύδρευση της Μιδέας, ένταξη του νέου Δημοτικού Σχολείου στο Ανυφί, ένταξη της ανάπλασης της Αιγίου, έγκριση δημοπράτησης της μαρίνας στο Ναύπλιο και πλήθος άλλων έργων που ήρθαν και ωρίμασαν μετά από πολύχρονες προσπάθειες.

Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και το γεγονός ότι συγκρότησε 23 συνδυασμούς για το Κεντρικό και τα Τοπικά Ψηφοδέλτια, με 181 υποψηφίους, τότε ….

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η Δημοτική Παράταξη “Ναύπλιο.Επόμενη Μέρα” που ίδρυσε ο Δημήτρης Κωστούρος πριν από 5 χρόνια, αν μελετήσει κάποιος τα ψηφοδέλτιά της, δείχνει να έχει ανεβάσει το επίπεδο προσδοκιών που μπορεί ο κόσμος να εναποθέσει στα στελέχη της.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Κωστούρος, διατηρεί την ορμή και την διάθεση δουλειάς που είχε, και που γι’ αυτό τον ψήφισε η κοινωνία του Ναυπλίου, πριν από 5 χρόνια. Σήμερα, πολύ πιο ώριμος και γνώστης των διαδικασιών του γραφειοκρατικού δημόσιου τέρατος, διεκδικεί εκ νέου την εντολή των Δημοτών να εργαστεί για τον Δήμο Ναυπλιέων για μια ακόμη 4ετία.

Πιθανολογώ πως θα είναι μια 4ετία ακόμα καλύτερη. Πιο παραγωγική, πιο δημιουργική και πιο ενορατική.

Τα δύσκολα τα άφησε πίσω. Κράτησε όρθιο τον Δήμο και τον έσωσε από την ομολογημένη από τον Αναγνωσταρά χρεοκοπία. Χάραξε στρατηγική ανάδειξης του Δήμου ως προορισμού 365 ημερών με επισκεψιμότητα και στα χωριά του. Τα πρώτα αποτελέσματα έγιναν φανερά.

Η προβολή του Δήμου Ναυπλιέων ως κορυφαίου Δήμου στις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, σκιαγράφησε την φυσιογνωμία που επιζητούσε για την πόλη που υπηρέτησε. Οι κορυφαίοι της Ευρώπης και της οικονομικής elit βρήκαν το δρόμο για το Ναύπλιο και τα χωριά του.

Απομένει τώρα, όλα αυτά να κεφαλαιοποιηθούν. Να αξιοποιηθούν υπέρ του Δήμου και των Δημοτών. Και αυτό για να γίνει, δεν αρκεί ο Κωστούρος να επανεκλεγεί ως Δήμαρχος (αυτό το θεωρούν βέβαιο όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει σχετικά με το Δήμο Ναυπλιέων).

Θα χρειαστεί οι Δημότες να ψηφίσουν τους πραγματικά καλύτερους ώστε, εκτός από την πλειοψηφία που αναμένει από την πρώτη Κυριακή, να πλαισιωθεί και από ομάδα συνεργατών ικανών να ανταποκριθούν στο φιλόδοξο πρόγραμμά του.