Εκλογές Μαΐου 2019 – Μεγάλος νικητής η …νοθεία

Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά -Ερευνήτρια αστρολογίας

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, η Ελλάδα χορεύει στο ρυθμό των πολιτικών διαφημίσεων, της πολιτικής προπαγάνδας και των δημοσκοπήσεων. Καθημερινά βλέπουμε γνωστά και άγνωστα πρόσωπα, να μιλούν στα κανάλια και να προβάλλουν με καμάρι τα προσόντα τους, ή να απομυθοποιούν τα προσόντα των αντιπάλων τους.

Το θέμα είναι πολύπλοκο. Δημοτικές, κοινοτικές, περιφερειακές εκλογές, συν τις εκλογές της Ευρωβουλής, είναι μεγάλη η ευθύνη της σωστής επιλογής. Κυριαρχεί βέβαια και πάλι ο διπολισμός, η αιώνια μάχη ανάμεσα στους δυο επικρατέστερους αντιπάλους, αν και φαίνεται, πως κανένας από τους δυο δεν είναι πεπρωμένο να βγει ενθουσιασμένος από τα αποτελέσματα. Ενθουσιασμένα θα είναι κάποια μικρά κόμματα, που πιθανώς να δικαιωθούν για τους αγώνες τους.

Πριν βγάλουμε συμπέρασμα για το ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής και ποιος θα ακολουθήσει, ας ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν, για να θυμηθούμε πότε υπήρχαν ξανά οι ίδιες αστρολογικές συνθήκες και τι είχε συμβεί τότε:

Ο Ουρανός βρισκόταν και πάλι στο ζώδιο του Ταύρου, όπως και τώρα, μεταξύ 1934 και 1941. Μιλάμε δηλαδή, για μια εποχή, που η Ελλάδα μόλις είχε αρχίσει να ανακάμπτει μετά από πτώχευση. Υπήρχαν και πάλι έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις, διχόνοια, στερήσεις, περικοπές, πολλές κυβερνήσεις μικρής διάρκειας, επιτροπεία, δανεισμός. Και την εξουσία κατέλαβε ο Ιωάννης Μεταξάς, ακραίος για τους μεν, πατριώτης για τους δε. Κι εκεί που το σύστημα άρχισε να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς, αρχίζει η επεκτατική πολιτική των Ιταλών και η εισβολή στην Ελλάδα. Πολλά γεγονότα στα Βαλκάνια. Η Ελλάδα όμως, βράχος. Τη χαρά για τη νίκη κατά των εισβολέων, διαδέχτηκε το δράμα της εισβολής των Γερμανών, με τη γνωστή τραγωδία που  έζησε η πατρίδα μας.

Ο Κρόνος βρισκόταν και πάλι στο ζώδιο του Αιγόκερου, όπως και τώρα, από το 1988 μέχρι το 1991. Τι είχε συμβεί τότε; Μια μεγάλη υποτίμηση της δραχμής, εν όψει οικονομικών αλλαγών, και προετοιμασία για την υποδοχή του Ευρώ. Και πάλι είχαμε περιορισμούς και στερήσεις, πολιτικές διχόνοιες στο ζενίθ, παραπομπή και καταδίκη υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ειδικό δικαστήριο για τον Αντρέα Παπανδρέου, συγκυβέρνηση τριών κομμάτων, αύξηση φόρων, και άνοδο στην εξουσία του Μητσοτάκη. Ξεκινάει η νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ανοίγουν οι πύλες και εισβάλουν με τιμή και δόξα χιλιάδες Αλβανοί και Βορειοηπειρώτες. Ιδρύονται νέα πολιτικά κόμματα, ξεκινάει αναβρασμός στα Βαλκάνια, εν όψει διάλυσης κρατών, και μέσα σ’ όλα – «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα». Πώς αλλιώς θα σωθούμε;

Η Ιστορία είναι κύκλος, τα ίδια γεγονότα επανέρχονται κάθε 80 χρόνια. Με τον Ουρανό στον Ταύρο, πάντα έχουμε μια τάση να δεχτούμε κάτι πιο συντηρητικό από τα προηγούμενα και κάτι πιο αυστηρό αλλά και πατριωτικό ταυτόχρονα. Και μάλιστα, μετά από δυνατό κονταροχτύπημα.
Με τη Δύση του Ήλιου της 26ης Μαΐου, βλέπουμε πως οι αστρολογικές συνθήκες δείχνουν ότι τα μεγάλα κόμματα δεν θα είναι  καθόλου ευχαριστημένα, αν και θα προσπαθήσουν να το κρύψουν έντεχνα. Ευχαριστημένο θα είναι κάποιο κόμμα έκπληξη, παρ΄όλες τις προσπάθειες καταποντισμού του. Και ο Ποσειδώνας με τις όψεις του, μας μαρτυράει τα μυστικά των εκλογών. Νοθεία, πολλή νοθεία. Μην πιστεύετε ότι βλέπετε. Ποσειδώνας είναι, Θεός των υδάτων. Κρατάει τρίαινα και θολώνει τα νερά. Σηκώνει κύματα και πνίγει όσους δεν συμπαθεί. Μπορείς να τα βάλεις μ’ έναν Θεό;

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν