γράφει η Θέκλα Μεταξά –ερευνήτρια αστρολογίας
Έχουν περάσει 566 χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα που η Βασιλεύουσα, η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε στην κατοχή των Οθωμανών. Αυτή η εκχριστιανισμένη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, είχε αντέξει επί 11 αιώνες. Ήταν θέλημα Θεού, όπως έλεγαν, η Πόλη να τουρκέψει, ή μήπως το τουρκικό χαντζάρι ήταν καλύτερο από το λατινικό φακιόλι; Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Η Αστρολογία έχει τις δικές της απαντήσεις, που βασίζονται σε παρατηρήσεις γεγονότων και καταγραφές πλανητικών κινήσεων.
Οι αστρολόγοι της Αναγέννησης έλεγαν πως για κάθε ίδρυση κράτους, αυτοκρατορίας, βασιλείου, πόλεων ή άνοδο κάποιων ατόμων στην εξουσία, η συζυγία Κρόνου και Δία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Το 1258 π.Χ. κάτω από την επιρροή μιας τέτοιας συνόδου, έγινε η αρχή της Περσικής μοναρχίας που κράτησε περίπου 810 χρόνια. Το ίδιο συνέβη και με την έναρξη της Ρωμαϊκής μοναρχίας, με τη σύνοδο των ίδιων πλανητών στο ζώδιο του Σκορπιού.
Η ίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε το 1285, κοντά σε σύνοδο Κρόνου – Δία στο πολεμικό ζώδιο του Τοξότη. Ένα τουρκικό φύλλο που προηγήθηκε των Οθωμανών, οι γνωστοί Σκύθες, άφησαν την πατρίδα τους το 844, μετά από σύνοδο Κρόνου – Δία στο πύρινο ζώδιο του Λέοντα, μετανάστευσαν στην περιοχή της Αρμενίας, και αργότερα στην Περσία. Μια ακόμα σύνοδος στο ζώδιο του Ταύρου, έφερε τον πόλεμο ανάμεσα σε Χριστιανούς και Τούρκους, με αφορμή την κατάκτηση της Ιερουσαλήμ. Η Ιερουσαλήμ περιήλθε στους Χριστιανούς, για να περάσει αργότερα στα χέρια του φοβερού Σαλαδίνου, μετά από σύνοδο Κρόνου – Δία στο ζώδιο της Παρθένου. Οι Τούρκοι εκδιώχθηκαν από την Περσία το 1202, και πήγαν να κατοικήσουν στη Σεβάστεια και το Ικόνιο, μετά από σύνοδο Κρόνου – Δία στο αέρινο ζώδιο του Ζυγού. Κάποιοι από τους Τούρκους που κατοικούσαν στην Αίγυπτο, διώχτηκαν από τους Μαμελούκους το 1250, 5 χρόνια μετά από μια όμοια σύνοδο, και αυτό το γεγονός στάθηκε η αφορμή της ίδρυσης του δικού τους βασιλείου, που κράτησε 267 χρόνια.
Άλλη μια σύνοδος αυτών των πλανητών στο ζώδιο του Ζυγού, το 1305, δίνει στους Οθωμανούς την ώθηση για νίκες και κατακτήσεις στην Ευρώπη, και κατάκτηση της Ρόδου του 1308. Ακολούθησαν πολλές τέτοιες σύνοδοι Κρόνου – Δία, πολύ σημαντικές για την ιστορία αυτού του έθνους, με αποκορύφωμα τη σύνοδο του 1444 στον Καρκίνο. Τα γεγονότα που ακολούθησαν οδήγησαν στο θάνατο του Σουλτάνου Μουράτ, και την άνοδο του γιου του Μεχμέτ του Β’ στο θρόνο. Ο Μεχμέτ ήταν αποφασισμένος να ιδρύσει μια παντοδύναμη αυτοκρατορία, και ήθελε οπωσδήποτε την Κωνσταντινούπολη για πρωτεύουσα του κράτους του, πράγμα που κατάφερε να πετύχει.
Η Εαρινή Ισημερία του 1453 έγινε στις 11 Μαρτίου, τη στιγμή που ο Ήλιος έμπαινε στο ζώδιο του Κριού. Ήλιος και Σελήνη βρίσκονταν στον δυσμενή 6ο οίκο, και περιέργως, κενοί πορείας και οι δύο. Ο Ήλιος παραδοσιακά συμβολίζει την εξουσία, και η Σελήνη το λαό. Και οι δύο σε πολύ δυσμενή θέση, αδύναμοι και αναποφάσιστοι.
Όταν ξέρεις αστρολογία, ξέρεις και ιστορία, γιατί ανακαλύπτεις τα γεγονότα μέσα από την ερμηνεία πλανητών, όψεων, ζωδίων και αστέρων. Μια λεπτομερής μελέτη των πλανητικών κινήσεων εκείνης της εποχής έδειξε πως η Πόλη αλώθηκε εκ των έσω, πράγμα που σχολιάστηκε από πολλούς ιστορικούς αργότερα.
Μέχρι σήμερα, οι όποιες καταγγελίες κατά του Παναγιώτη Δούρου, που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας,…
Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου συμμετέχει στην Γενική απεργία την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου…
Σήμερα, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024 με ώρα έναρξης 18:30, συνεδριάζει σε δημόσια, τακτική δια ζώσης συνεδρίαση το…
Στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου Αργολίδας, που διεξάγονται στις 7…
Η επίσκεψη αντιπροσωπείας της Διοίκησης και μελών του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίας Ερμιονίδας σε χωριά της…
Εκατοντάδες νεκρά ψαρώνια κατέπεσαν νεκρά κατά μήκος της παραλιακής οδού Ναυπλίου Νέας Κίου, στο ύψος…