Γιατί ο παράτυπος μετανάστης, κατέβασε την Ελληνική Σημαία, δίπλα από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, στην Τρίπολη!

404

γράφει ο Νικόλαος Η. Σκαντζός

Την παραπάνω είδηση δημοσίευσε η έγκυρη Τριπολιτσιώτικη ιστοσελίδα “Καλημέρα Αρκαδία” η οποία στο περιεχόμενο της είδησης προσθέτει ότι: “Σύρος σε κατάσταση μέθης, κατέβασε την Ελληνική Σημαία στην Πλατεία Άρεως στην Τρίπολη, την Κυριακή του Πάσχα.

Στο σημείο εκλήθη η Ελληνική Αστυνομία η οποία συνέλαβε τον δράστη και τον οδήγησε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο”.

Αμέσως μετά την δημοσίευση της είδησης, δέχτηκα πληθώρα τηλεφωνημάτων (προφανώς επειδή υπήρξα στο παρελθόν Γραμματέας της Τ.Ο. Της Χ.Α.), από οργισμένους Αρκάδες, που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσαν την κεφαλήν του αλλοδαπού, επί…πίνακι!

Εκείνο που μου τόνιζαν όλοι, ήταν η προκλητικότητα του ατόμου αυτού, ο οποίος είχε το θράσος, να πάει στο κέντρο της Πρωτεύουσας του Μωριά την Τρίπολη και να κατεβάσει, μπροστά σε Τριπολιτσιώτες, την Σημαία, από το άγαλμα του Γέρου του Μωριά!

Λοιπόν Συμπατριώτες!

Ηρεμήστε!

Θα σας εξηγήσω, γιατί πιθανώς ό άνθρωπος αυτός προέβη στην προκλητική αυτή ενέργεια, η οποία σας εξόργισε όλους.

Είναι πολύ πιθανό να ανήκει στην κατηγορία των αλλοδαπών εκείνων (δεν θα τους αποκαλέσω λαθρομετανάστες, γιατί απαγορεύεται), οι οποίοι φιλοξενούνται σε διαμερίσματα της Τρίπολης με πληρωμένο το ενοίκιο την διατροφή, την θέρμανση την ψύξη, τα κοινόχρηστα και επί πλέον τους δίνονται και 400€ μηνιαίως για… διασκέδαση (ας πούμε), γιατί δεν βρίσκουμε άλλο λόγο.

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, δεν δουλεύει… όλη μέρα κάθεται!

Βγαίνει έξω, περιφέρεται ασκόπως, παρατηρεί τους Έλληνες, πιθανώς έχει σχηματίσει και γνώμη γι’ αυτούς, και έχει πιθανώς  αντιληφθεί ότι εδώ σ’ αυτόν τον τόπο επικρατεί ….. ατιμωρησία!

Λοιπόν, αυτός ο άνθρωπος που βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία, που όλη μέρα κάθεται, έχοντας από την άλλη λυμένο και το πρόβλημα διαβίωσης….. κάτι πρέπει να κάνει και κάπως πρέπει να εκτονώσει  την ενέργειά του!

Πιθανώς την προηγούμενη ημέρα να είχε εισπράξει και το επίδομα των 400€.

Βγήκε λοιπόν έξω, ανήμερα του Πάσχα στην Τρίπολη, έκοψε μερικές βόλτες και μετά κάθισε και τα ήπιε!

Και αφού τα ήπιε μέθυσε και αφού μέθυσε, πήγε και κατέβασε την Ελληνική Σημαία επειδή αυτό του κατέβασε η κούτρα του να κάνει.

Λοιπόν συμπατριώτες, ύστερα από όλα αυτά που σας εξιστόρησα, συνεχίζετε να ζητάτε την τιμωρία του και την απέλασή του επειδή προσέβαλε το Ιερό σας σύμβολο, τη Σημαία σας;

Συνέλθετε σας παρακαλώ, ηρεμήστε!

Άλλωστε τι είναι η Σημαία όπως λένε και οι προοδευτικοί του τόπου;

Ένα πανί είναι!

Νικόλαος Η. Σκαντζός