Ανοίγει ο φάκελος “Χειβιδόπουλου-Δρόμων Πολιτισμού”,  μετά την γνωστοποίηση του θέματος στον κ. εισαγγελέα

359
Τάσος Χειβιδόπουλος. Δεν απαντά στις κατηγορίες
  • Στη δήλωση του δικηγόρου Χρήστου Αντωνόπουλου, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης απαντά «Είμαι καθαρός».

Μετά την εμπλοκή των Εσωτερικών Υποθέσεων, τώρα ο Τάσος Χειβιδόπουλος θα έχει να αντιμετωπίσει και την Εισαγγελική έρευνα, για την όζουσα υπόθεση της οικονομικής διαχείρισης των χρημάτων της δράσης “Δρόμοι Πολιτισμού”, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Η υπόθεση της μη πληρωμής των συντελεστών της δράσης “Δρόμοι Πολιτισμού” (Φορείς και εξωτερικοί συνεργάτες), έχει δημοσιοποιηθεί και συζητείται ευρέως από το Φθινόπωρο του 2018, χωρίς ποτέ ο υπεύθυνος αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος, να μπει στον κόπο να απαντήσει στα όσα του καταλόγιζαν. Τώρα, και ενώ, μετά από καταγγελία ιδιώτου, παρενέβησαν οι Εσωτερικές Υποθέσεις (αρμόδια υπηρεσία για υποθέσεις διαφθοράς και κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος), η υπόθεση λαμβάνει ακόμη πιο δυσμενή τροπή. Ο Δικηγόρος και Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Αντωνόπουλος, με δημόσια δήλωσή του και αναφορά προς την Εισαγγελία Ναυπλίου, καταθέτει στοιχεία για τιμολογήσεις “μαϊμού” και εμπλοκή κορυφαίου συνεργάτη και συγγενούς του Τάσου Χειβιδόπουλου.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Χρήστος Αντωνόπουλος εξερχόμενος της Εισαγγελίας

Αμέσως μετά την έξοδό του από το γραφείο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο Δικηγόρος και Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Αντωνόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την υπόθεση Χειβιδόπουλου-“Δρόμοι Πολιτισμού»:

“Δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος που αποκάλυψα πριν λίγες ημέρες σχετικά με διαφαινόμενη σωρεία παρανομιών εκ μέρους του αντιπεριφερειάρχη κ. Αναστασίου Χειβιδόπουλου για τους περιβόητους πλέον «Δρόμους Πολιτισμού» θεώρησα υποχρέωση μου την προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη και τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου καθώς και προς τον κ. Προιστάμενο της Δ.Ο.Υ Ναυπλίου, προκειμένου να αναδειχθεί η αλήθεια και ο ποινικός κολασμός των υπαιτίων.

Οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες που προκύπτουν είναι τεράστιες και φανερώνουν επικίνδυνες για το χειρισμό δημοσίων πραγμάτων πρακτικές από δημόσιους λειτουργούς και συμμετοχή τους σε παράνομες πράξεις. Αυτήν την ώρα, όπου η αντιπεριφέρεια συνταράσσεται από το αναφερθέν θέμα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης  Αναστάσιος Χειβιδόπουλος θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που τον βαραίνουν.

Η σοβαρότητα των όσων μου καταγγέλθηκαν είναι τέτοια που μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι αιρετός αξιωματούχος θα προέβαινε σε τέτοιες πράξεις.

Ειδικότερα λέγεται ότι ο κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος υλοποίησε το περασμένο καλοκαίρι ως αντιπεριφερειάρχης μια σειρά πολιτιστικών δράσεων υπό τον τίτλο «Δρόμοι Πολιτισμού» κατά την οποία είχε υποσχεθεί σε πολιτιστικούς συλλόγους του Νομού Αργολίδας την χρηματοδότηση τους για την υλοποίηση από μέρους τους διαφόρων πολιτιστικών δράσεων και ταυτόχρονα σε επαγγελματίες ότι θα κατέβαλε η αντιπεριφέρεια τα χρήματα που θα απαιτούνταν για τις υπηρεσίες τους και τις δαπάνες τους, στα πλαίσια της ως άνω δράσης με το συνολικό ποσό να υπερβαίνει τις διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ.

Η δράση αυτή για γινόταν με προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή του Νομού Αργολίδας η οποία όμως δεν εγκρίθηκε κατά τον προληπτικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Και ενώ δεν είχε υπογραφεί η σύμβαση αυτή ο κ. Χειβιδόπουλος προέτρεπε πολιτιστικούς συλλόγους και επαγγελματίες να προχωρήσουν τις δράσεις τους, υποσχόμενος ότι θα πληρωθούν, ενώ ήδη γνώριζε ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένη σύμβαση, αλλά και κατόπιν της ακυρώσεως της!

Αφού εν γνώση του έγιναν όλα αυτά στη συνέχεια καθ’ υπόδειξη στενότατου συνεργάτη του κ. Αντιπεριφερειάρχη Αναστασίου Χειβιδόπουλου υποδείχθηκε στους επαγγελματίες, εν αγνοία τους για τις συνέπειες,  ότι τα τιμολόγια θα πρέπει να εκδοθούν με λήπτη την εταιρεία με την επωνυμία Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία (!) με έδρα το Κρανίδι, χωρίς όμως να έχουν παράσχει σε αυτή κάποια υπηρεσία, η οποία, πέραν της στενής φιλικής σχέσης που έχει ο εταίρος της με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, η μόνη σχέση που έχει με την Περιφέρεια είναι ότι έχει πάρει την εκτέλεση κάποιων έργων…

Ο κ. Χειβιδόπουλος μάλιστα σε συνέντευξη που έδωσε στις 25-04-2019,  ομολογεί τις ανωτέρω περιγραφόμενες πράξεις.

Τέλος προτρέπω τους επαγγελματίες και τους Συλλόγους να προστρέξουν στους δικηγόρους τους προκειμένου να λάβουν συμβουλές προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα τους καθώς έχουν εν αγνοία τους υποπέσει σε σοβαρά αδικήματα, π.χ. έκδοση πλαστών τιμολογίων κ.α.

Με τη σημερινή κοινοποίηση του θέματος στον κ. εισαγγελέα ανοίγει ο φάκελος Χειβιδόπουλου-Δρόμων Πολιτισμού και της εταιρείας με την επωνυμία Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία και είμαι βέβαιος πως η δικαιοσύνη σύντομα θα αποδοθεί».

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΤΑΣΟΣ ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σήμερα (3-5-2019), μία ημέρα μετά την κατάθεση της αναφοράς στην Εισαγγελία από τον Χρήστο Αντωνόπουλο, ο Τάσος Χειβιδόπουλος με δηλώσεις του αποφεύγει να αναφερθεί στην ουσία των καταγγελιών, μιλά για «προσπάθεια λασπολογίας και σπίλωσης του ονόματός μου, καθώς επιχειρείται αυτό να συνδεθεί με κακή διαχείριση δημόσιου χρήματος» και τονίζει πως «Καθαρός Ουρανός Αστραπές δεν φοβάται»..

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΥ

Τάσσος  Χειβιδόπουλος: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Θα ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματα μου εναντίον του  κ. Αντωνόπουλου και των πολιτικών εντολέων του. Έντρομοι για την επερχόμενη ήττα τους λασπολογούν».

«Όσον αφορά στον κ. Αντωνόπουλο και τους πολιτικούς εντολείς του, οι όποιοι ήδη λογοδοτούν στην Ελληνική Δικαιοσύνη για σοβαρές αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις, κατανοούμε το πρόβλημα της κρίσης στο δικηγορικό επάγγελμα και την προσπάθεια που κάνει προς άγρα πελατείας.

Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωσή του ο κ . Αντωνόπουλος προσκαλεί τους επαγγελματίες να προτρέξουν σε δικηγόρους, αλλά τον ενημερώνω ότι «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» και ότι θα ενημερωθώ για την καταγγελία του, προκριμένου να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματα μου κατά αυτού και όλων όσων υποκρύπτονται πίσω του.

Κύριε Αντωνόπουλε και πολιτικοί εντολείς του, η δήλωση του υποψηφίου Περιφερειάρχη κυρίου Νίκα σήμερα στην ιστοσελίδα Αργολικά«Δεν γνωρίζω το θέμα. Η πολιτική του συνδυασμού προσδιορίζεται από τον επικεφαλής της. Επίσης, χαρακτηρίζεται από τη μη εμπλοκή της στα δημοτικά πράγματα» , αποδεικνύει το γελοίο των καταγγελιών σας και τη  σκευωρία συκοφάντησης που έστησαν οι πολιτικοί εντολείς σας, με πολιτικό κομπάρσο εσάς και τις αποστάσεις που κράτησε ο κ. Νίκας από τις πολιτικές φαιδρότητές σας.

Δυστυχώς κ. Αντωνόπουλε, τις πολιτικές παλινωδίες σας τις γνωρίζει η Αργολίδα. Το 2014 άλλωστε διατελέσατε υποψήφιος με το συνδυασμό του Χρήστου Γραμματικόπουλου και με το συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη και για μεγάλο διάστημα ταυτόχρονα!!!

Κύριε Αντωνόπουλε, αναζητήστε με άλλο τρόπο τη πολιτική «σωτηρία» σας και μην γίνεστε πολιτικό εργαλείο συκοφάντησης και λάσπης για μερικά ψηφαλάκια, που σας υπόσχονται οι έντρομοι παροικούντες της οδού Καποδιστρίου στο Άργος.

Τότε θα καταλάβετε κ. Αντωνόπουλε πού σας έμπλεξαν οι μελλοντικοί πελάτες σας, αφού αυτοί χρειάζονται δικηγορική συμπαράσταση άμεσα.

Σήμερα ξεκίνησαν μία προσπάθεια λασπολογίας και σπίλωσης του ονόματός μου, καθώς επιχειρείται αυτό να συνδεθεί με κακή διαχείριση δημόσιου χρήματος.

Για μια ακόμα φορά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η προσδοκία μου από την υλοποίηση των πολιτιστικών δράσεων, υπό τον τίτλο Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας, ήταν η ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής δημιουργίας, μέσα από την δουλειά που κάνουν χρόνια τώρα Πολιτιστικοί Σύλλογοι , ομάδες πολιτών και μεμονωμένοι ντόπιοι καλλιτέχνες.

Τα δύο τελευταία χρόνια εκατοντάδες ντόπιοι δημιουργοί παρουσίασαν και ανέδειξαν τη δουλειά τους σε χιλιάδες ντόπιους και ξένους θεατές, κόντρα σε όλους αυτούς που πολέμησαν τη διοργάνωση, ακόμα και με διοργάνωση συναυλιών την ίδια ώρα με συναυλίες των Δρόμων Πολιτισμού με ντόπιους καλλιτέχνες, που λίγο καιρό πριν παρασημοφορούσαν και φωτογραφίζονταν δίπλα τους.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στους Δρόμους Πολιτισμού 2017 και 2018 γνωρίζουν καλά πόσο σημαντική ήταν η δράση μας αυτή και τι παρακαταθήκη έβαλε για το μέλλον.

Δυστυχώς, ενώ η διοργάνωση του 2017 (με ίδια Προγραμματική Σύμβαση) πληρώθηκε κανονικά, στη διοργάνωση του 2018, οι εκδηλώσεις της οποίας πραγματοποιήθηκαν κανονικά και με μεγάλη επιτυχία, δημιουργήθηκαν προβλήματα από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με αποτέλεσμα να μην έχουμε προχωρήσει στην πληρωμή των υποχρεώσεών μας, μολονότι τα χρήματα που δεσμεύτηκαν, όπως επανειλημμένα έχω τονίσει, βρίσκονται στα ταμεία της Περιφέρειας.

Προσδοκία μου φυσικά σήμερα, είναι να πληρωθούν όλες οι οφειλές που έχουμε στους Δρόμους Πολιτισμού 2018 και σε αυτή την κατεύθυνση εργάζομαι για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Τα υπόλοιπα είναι απλά λάσπη στον ανεμιστήρα από τον κ. Αντωνόπουλο και τους εντολείς του…»