Δημ. Κωστούρος: «Αυξήσαμε την περιουσία του Δήμου και διασώσαμε κομμάτι της ιστορίας μας αγοράζοντας το κτίριο του 1ου Φαρμακείου της Ελλάδας»

236
Το κτήριο θα αποκατασταθεί και θα αποκτήσει χρίση Μουσείου Καποδίστρια.

Ο Δημήτρης Κωστούρος συνεχίζει τη νέα στρατηγική δημοσιότητας του έργου του, που αποβλέπει να θυμίσει στους Δημότες του Ναυπλίου μια σειρά από «ξεχασμένα έργα» της Δημοτικής του Αρχής, με φόντο πάντοτε την απραξία της τελευταίας θητείας του Παναγιώτη Αναγνωσταρά. Ευρηματικό στοιχείο η επισήμανση ότι «όλα αυτά τα πέτυχε παρά την δραματική περικοπή των κρατικών χρηματοδοτήσεων, οι οποίες παλαιότερα έρεαν προς τα δημοτικά ταμεία».

Αυτή τη φορά μας θυμίζει την εξαγορά (με ίδιους πόρους) και διάσωση του ιστορικού κτηρίου όπου στεγαζόταν το πρώτο Φαρμακείο του Ναυπλίου, όπου και ταριχεύθηκε η σωρός του δολοφονηθέντος Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια. Το κτήριο προορίζεται να αναπαλαιωθεί και να φιλοξενήσει το Μουσείο Ι. Καποδίστρια.

Η ανακοίνωση του Δημήτρη Κωστούρου:

«Το κτίριο του 1ου Φαρμακείου ακριβώς δίπλα στο δημαρχείο αποτελούσε για δύο δεκαετίες τουλάχιστον ένα ζήτημα για το οποίο συνήθως η λύση ήταν η αναβολή της δημοπρασίας την οποία οι 3 ιδιοκτήτες ναοί (Άγιος Γεώργιος, Παναγία, Άγιος Νικόλαος) δρομολογούσαν κατά διαστήματα.

Όσο και αν φαίνεται δύσκολο σε κάποιον καταφέραμε μέσα στην κρίση να αγοράσουμε το κτίριο του 1ου Φαρμακείου (εκεί ταριχεύθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας από τον Βονιφάτιο Βοναφίν) με 580.000€.

Μέσα στην οικονομική κρίση με μειώσεις 50.000.000€ μόνο από την επιχορήγηση έργων (δεν μιλάμε για Ίδρυμα Κοντολέοντα και Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους ) ο Δήμος Ναυπλιέων δεν παίρνει δάνεια για ασφαλτοστρώσεις όπως την προηγούμενη μέρα έκανε αλλά αυξάνει την περιουσία του και αποκτά ένα εμβληματικό κτίριο 350 τετραγωνικών για χρήση μέσα στο ιστορικό κέντρο.
Η “Επόμενη Μέρα” πολύ καλύτερη από την προηγούμενη».