Το ανύπαρκτο έργο του Παν. Αναγνωσταρά, και το “λόμπι της υποκρισίας”. Η απάντηση της παράταξης ΝΑΥΠΛΙΟ.ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ για τις σχολικές υποδομές

175

Η προσπάθεια του υποψήφιου Δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά να απαλύνει τις θετικές εντυπώσεις που προκάλεσαν στους δημότες η προβολή των εργασιών βελτίωσης της λειτουργικότητας των σχολικών κτηρίων, στον Δήμο Ναυπλιέων, πέφτει στο κενό.

Η Δημοτική παράταξη “ΝΑΥΠΛΙΟ.ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ”, με ανακοίνωσή της, αποδομεί τα γραφόμενα του Παν. Αναγνωσταρά και με παράθεση στοιχείων θυμίζει την ανυπαρξία έργου από τον τ. Δήμαρχο, επισημαίνει την προσπάθειά του να οικειοποιηθεί το έργο άλλων θεσμικών οργάνων και προσώπων, και αφήνει σκιές για υπερβολική προσήλωσή του στις προσωπικές του ενασχολήσεις και όχι στην προώθηση των συμφερόντων του Δήμου Ναυπλιέων και των Δημοτών του. Τέλος, αναφέρεται στην στενή ομάδα συμφερόντων που τον περιβάλλει χαρακτηρίζοντάς τους ως “λόμπι της υποκρισίας”.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Πόσο αφελείς περνάει όλους τους πολίτες κάποιος όταν συγκρίνει την περασμένη δεκαετία με την τωρινή;
Μπορεί να υπάρξει σύγκριση;
Μπορεί ο κόσμος να είναι τόσο αφελής και να μην έχει καταλάβει ότι την περασμένη δεκαετία “τρώγαμε με χρυσά κουτάλια” , “έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικά” ή ακόμη και “πέθαιναν οι αγελάδες από χοληστερίνη” ενώ την τωρινή δεν έχουμε ούτε κουτάλια , ούτε λουκάνικα και οι αγελάδες έχουν “ανορεξία”;
Όχι ο κόσμος δεν είναι τόσο αφελής αγαπητοί “λομπίστες της υποκρισίας” και δεν μπορείτε ούτε να τον υποτιμάτε ούτε να τον ξανά κοροϊδέψετε.
Αν κάποιος υποκρίνεται πως δεν κατάλαβε λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, ίσως να χρειάζεται να αναρωτηθεί πόσες δεκάδες πολυκατοικίες είχε οικοδομήσει την περασμένη δεκαετία (και τι δουλειά έκανε) και τι οικοδόμησε αυτή τη δεκαετία (και τι δουλειά έκανε ή δεν έκανε).
Είναι ολοφάνερο πόσο έχει πειραχτεί το “λόμπι της υποκρισίας” από την γενική αποδοχή της κοινωνίας για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται τόσο καιρό σε όλα τα  σχολεία του Δήμου με καθημερινό αγώνα, επικοινωνία και συνεργασία.
Θα πρέπει να ντρέπεται όποιος προσπαθεί να κοροϊδέψει τον κόσμο λέγοντας ότι αυτά γίνονται με χρήματα των λειτουργικών δαπανών από το κράτος τα οποία δεν φτάνουν ούτε για Α4.
Να ξεχωρίσουμε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς από τα Νηπιαγωγεία τα οποία εντάσσονται στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με τα Δημοτικά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Δεν το ξέρατε το γνωρίζουμε καλά γιατί η επιφανειακή και μόνο επικοινωνιακή ενασχόληση δεν φέρνει γνώση των θεμάτων.


Σχετικά με τις αναφορές σας.

  1. Αποκρύψατε ότι τα σχολεία την περασμένη δεκαετία τα έχτιζε το κράτος δηλαδή η Νομαρχία και  ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) σε οικόπεδο του Δήμου. Με δική του εργολαβία , χρηματοδότηση και επίβλεψη.
    Αποκρύψατε ότι έτσι έκανε και για τα δύο Νηπιαγωγεία που αναφέρετε εσείς. Ο Ο.Σ.Κ. τα έχτισε ολομόναχος με την παρέμβαση της Νομαρχίας (σε οικόπεδα τα οποία δεν εξασφαλίστηκαν επί θητείας σας αλλά πολύ πριν) και μάλιστα έκανε τα πάντα διαγωνισμούς εργολαβίες κλπ και με μεγάλη καθυστέρηση.
    Εσείς πόσα οικόπεδα για σχολεία μας κληρονομήσατε; και που; Ούτε ένα!
    2. Όσο για το 1ο Λύκειο κακώς θυμηθήκατε την μαύρη σελίδα για τη σχολική στέγη το 2005 όπου οι γονείς και τα παιδιά έκαναν κινητοποιήσεις (οι σοβάδες έπεφταν στα κεφάλια τους θαύμα το πώς δεν θρηνήσαμε θύματα τότε) και αν δεν ήταν ο αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Κολλιόπουλος να τρέξει για τις μελέτες και τις χρηματοδοτήσεις (από το υπ. Εσωτερικών και από τον Ο.Σ.Κ.) ακόμη θα περιμέναμε. Όσο για την μαρμάρινη επιγραφή κανένα δικό μας σχόλιο αλλά ρωτήστε τους καθηγητές.
    3. Ο βρεφονηπιακός στις εργατικές κατοικίες που χτίστηκε το 2004 (τότε τα λεφτά τα έδιναν με τα τριαξονικά) κόστισε 300.000€ περίπου εγκαινιάστηκε και δεν λειτούργησε ποτέ επίδειξη ανικανότητας δεν νομίζεται για την εποχή εκείνη; Εγκαταλείφθηκε χωρίς να λειτουργήσει και το κουφάρι του μας κόστισε περίπου 200.000€ για να το ανακαινίσουμε και να το εξοπλίσουμε αλλά δεν αρκεστήκαμε σε αυτό, εξασφαλίσαμε και τη λειτουργία του γιατί ποιος άραγε μπορεί να καμαρώνει για έναν βρεφονηπιακό που τον έχτισε τον εγκαινίασε και δεν τον λειτούργησε; Ποιος;
    4. Για τον άλλο βρεφονηπιακό στην Πρόνοια εμείς τον εντάξαμε και λειτουργεί χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου όπως και τμήματα στους άλλους παιδικούς.Όπως θα καταλάβατε πολύ καλά είναι μάταιο να προσπαθείτε απεγνωσμένα να πείσετε ότι κάτι κάνατε.
    Στα 100 πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν πριν από χρόνια για τον εαυτό σας κάνατε 110 και για το Δήμο 10.Αν θέλετε να δείτε έργο και μάλιστα σε καιρό βαθιάς κρίσης, παρακολουθείστε την ενημέρωση στους δημότες που θα περιλαμβάνει την παρουσίαση του έργου μας και την βέβαιη Επόμενη Μέρα για το Δήμο μας.

    ΥΓ1: τελικά ο νομάρχης κ. Σωτηρόπουλος είχε κάνει έργο στη σχολική στέγη του Ναυπλίου.
    ΥΓ2: ούτε ένα διατηρητέο ιστορικό κτίριο (σύμβολο για το Ναύπλιο ) δεν αγοράσατε τότε με τα ποτάμια από ευρώ…και αυτό εμείς το κάναμε!”