Τι είπε ο Δέδες για τα απορρίμματα, την διάβρωση των ακτών και το μηδενικό έργο του Πέτρου Τατούλη στην Πελοπόννησο

134
Γιώργος Δέδες

«Οι πολίτες, στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές, καλούνται να αξιολογήσουν ποια παράταξη έχει το σχέδιο, τους ανθρώπους, τη γνώση και την αξιοπιστία, ώστε να εγγυηθεί  ένα μέλλον ανάπτυξης και προόδου για τον τόπο μας, μέσα από ένα συνεκτικό Στρατηγικό σχεδιασμό», είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες, μιλώντας στην εκπομπή «Αντιπαραθέσεις» του τηλεοπτικού σταθμού AXION TV, και στον δημοσιογράφο Νίκο Νικολόπουλο. Κατέληξε δε, λέγοντας: «Εμείς δεν φοβόμαστε τη σύγκριση, την επιζητούμε και ανοιγόμαστε στους πολίτες, τους κοιτάμε στα μάτια και τους καλούμε να γίνουν συνοδοιπόροι και συνδιαμορφωτές σε αυτή τη νέα εποχή που ανοίγει για τη χώρα μας και την Πελοπόννησο».

Κατέταξε τον Πέτρο Τατούλη στον συντηρητικό χώρο, μαζί με τον Παναγιώτη Νίκα και χαρακτήρισε την μεταξύ τους αντιπαράθεση ως «αγώνα για την κατάκτηση της θέσης του διαχειριστή της πολυκατοικίας».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Δρόμοι» παρουσίασε πτυχές δικού του στρατηγικού σχεδιασμού, ισχυριζόμενος ότι αποτελεί «τη μοναδική αξιόπιστη και ρεαλιστική, αναπτυξιακή πρόταση για τον τόπο μας, έχοντας τη γνώση και την εμπειρία για να την κάνουμε πράξη».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Γιώργος Δέδες στάθηκε κυρίως στα ακόλουθα σημεία:

Τόνισε ότι «Όσο και αν ψάξουμε, δεν βρίσκουμε ένα – κυριολεκτώ: ένα- μεγάλο έργο που να υλοποιήθηκε από τον Πέτρο Τατούλη στην Κορινθία». Ανέφερε χαρακτηριστικά «Μήπως έγινε το αρχαιολογικό μουσείο της Περαχώρας; Το δημοπρατήριο στην παλαιά αγορά του Λεχαίου; Η ανάδειξη της Διώρυγας ως Πύλη της Πελοποννήσου; Το κτηνοτροφικό πάρκο της Κορινθίας;  Ή μήπως ο κ. Τατούλης δαπάνησε έστω και ένα cent από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, όπως ο ίδιος είχε γραπτώς δεσμευτεί, για το έργο του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο Λουτράκι»;

Αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα της διάβρωσης των ακτών, είπε «δημοπρατήσαμε με 4,8 εκατομμύρια ευρώ τη μεγαλύτερη μελέτη ακτομηχανικής που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας, η οποία θα αντιμετωπίσει με ολιστικό, συστηματικό και οριστικό τρόπο, σε σταθερή βάση λειτουργίας, το πρόβλημα της διάβρωσης, από τη γέφυρα του Ισθμού μέχρι τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε την υπογραφή της Σύμβασης. Έχουν οριστεί από τη μελέτη τα σημεία επείγουσας παρέμβασης και κατά προτεραιότητα θα γίνονται εκεί παρεμβάσεις, ώστε να έχουμε απτά αποτελέσματα σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο».

Για το έργο της Κεντρικής Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας είπε ότι, «έχουν διαμορφωθεί τετελεσμένα που δε μπορούν να αναστραφούν. Καθήκον της νέας Περιφερειακής Αρχής είναι να προχωρήσει με ισχυρή διεκδίκηση και τεκμηριωμένες προτάσεις σε επαναδιαπραγμάτευση της Σύμβασης και εξασφάλιση ευνοϊκότερων για το Δημόσιο, όρων».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συνέντευξη ΕΔΩ