Παραλειπόμενα από την κινητοποίηση για την διάσωση του Νοσοκομείου Ναυπλίου

320

Η βοήθεια του Θεού στον άσωτο Αλέξη…

Ο άθεος (κατά δήλωσή του) Αλέξης, με τον Πάπα τα βρήκε… τον Πατριάρχη τον επισκέφθηκε… το σύμβολο των Εβραίων το φόρεσε. Πώς λοιπόν, με τέτοιους μεσολαβητές, να μην τον βοηθά ο κοινός Θεός των Καθολικών, των Ορθοδόξων και των Εβραίων, υποστηρίζοντας ευθέως ή εμμέσως τις πολιτικές του; Έτσι και με το Νοσοκομείο του Ναυπλίου. Είπε να οργανώσει μια μαζική συγκέντρωση ο Δήμαρχος Ναυπλιέων για να δείξει πως, όλοι οι Δημότες στηρίζουν την παρουσία και την ανάπτυξη του Νοσοκομείου στην πόλη τους και,… να η βροχή! Τα διέλυσε όλα! Εμπόδισε τον κόσμο να προσέλθει και χάρισε στον Γκιόλα και τους Συριζαίους ανακούφιση.

 

Κρατήστε σημειώσεις θα χρειαστούν

Περπάτησα πάνω κάτω τη συγκέντρωση για το Νοσοκομείο του Ναυπλίου για να κόψω παρουσίες. Έψαξα πολύ αλλά δεν είδα πουθενά τον Τάσο Χειβιδόπουλο. Ούτε τον Μπάμπη Αντωνιάδη  της άλλης πρότασης. Ούτε τον επικεφαλής της παράταξης για το Τοπικό του Ναυπλίου, Κώστα Καράπαυλο. Ούτε τον Τάσο Σαλεσιώτη. Αντιθέτως είδα τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά με πολλούς από τους υποψηφίους του. Είδα και τον Κώστα Γκόνη, στο μπλοκ του ΚΚΕ. Είδα με έκπληξη και τον υποψήφιο Δήμαρχο Ερμιονίδας Τάσο Λάμπρου που είχε έρθει από το Κρανίδι. Εϊδα τέλος τον Περιφερειακό Σύμβουλο του ΚΚΕ Νίκο Γόντικα, ενώ δεν είδα κανένα από τους δύο Περιφερειακούς Συμβούλους της Χρυσής Αυγής, ούτε εκπρόσωπο του Παναγιώτη Νίκα. Πήρε όμως το μάτι μου τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρη Μπουγιώτη.

 

Συγκέντρωση υποψηφίων και κομμουνιστών

Μόλις ξεκίνησε η πρώτη ψιχάλα, ξεκίνησε να μας μιλά από το μικρόφωνο μια συντρόφισσα που μας εξήγησε πως πρόκειται για «μια λαϊκή μάζωξη». Επειδή οι αγράμματοι και ψευτοδημοτικιστές καταστροφείς της γλώσσας μας μου την δίνουν, σηκώθηκα και έφυγα. Άφησα όμως εκεί τον Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο (που ήταν ο διοργανωτής της διαμαρτυρίας) και τον βουλευτή Γιάννη Μανιάτη (που προσπαθεί να επανασυνδέσει τις σχέσεις του με τους ψηφοφόρους) να πουν όσα έπρεπε να πουν, μιλώντας «εις ώτα μη ακουόντων». Για να μην ανησυχείτε τους άφησα σε καλά χέρια. Περίπου 100 υποψήφιοι, καμιά 40ριά κομμουνιστές, 20 εκπρόσωποι ΜΜΕ, άλλοι τόσοι εκπρόσωποι φορέων, περίπου 30 δημοτικοί υπάλληλοι και περίπου 10 άγνωστα άτομα (προφανώς Δημότες που ήρθαν για να συμπαρασταθούν και ήσαν κοντά στον Ιερέα της Παναγίτσας). Όσο για τα μαγαζιά του Εμπορικού Συλλόγου, σιγά μην έκλειναν. Έβγαλαν όμως ανακοίνωση για ξεκάρφωμα.

 

Καλά, ο Αναγνωσταράς δεν ήξερε, χάθηκε να ρωτήσει;

Με την ευκαιρία. Κάποιος να πει στον Παναγιώτη Αναγνωσταρά πως τα χρόνια που αυτός απουσίαζε εκτός Ελλάδος αγωνιζόμενος για τον επιούσιον, κάποιοι άλλοι έδιναν αγώνες για να σωθεί το Νοσοκομείο Ναυπλίου. Και επομένως να μη γράφει ανοησίες του είδους «ξύπνησε ο Κωστούρος και λόγω εκλογών λαϊκίζει με το νοσοκομείο». Εκτίθεται και αποδεικνύει για πολλοστή φορά πως ορθώς πολλοί τον θεωρούν, πλέον, ξεπερασμένο.