Ο Δημήτρης Μπακέας παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος. Ποιος τον διαδέχεται

402
Από εκδήλωση του ΔΟΚΟΙΠΑΝ. Ο Δημήτρης Μπακέας στο άκρο αριστερα, απέναντι από τον Γιάννη Ανδριανό.

Πέντε χρόνια μετά την ανάθεση της αντιδημαρχίας και της Προεδρίας του ΚΑΠΗ Ναυπλίου από τον Δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο, υπό την σημαία της παράταξης του οποίου και είχε εκλεγεί, ο Δημήτρης Μπακέας υπέβαλε προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Μπούκουρη (όπως ο νόμος επιτάσσει) την παραίτησή του από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου στον Δήμο Ναυπλιέων. Συγχρόνως υπέβαλε και προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, ως όφειλε,  την παραίτησή του από την θέση του Προέδρου του ΚΑΠΗ. Αμέσως μετά, δημοσιοποίησε προς τα ΜΜΕ την επιστολή παραίτησής του.

Η αιφνιδιαστική παραίτηση Μπακέα,  πέντε μόλις ημέρες μετά την επιστροφή του από την Ρουμανία όπου μετέβει ηγούμενος εκδρομής των μελών χορευτικού συγκροτήματος του ΠΛΙ, γίνεται ένα περίπου μήνα πριν από τις εκλογές και ένα περίπου μήνα μετά την προσωπική δήλωση υποστήριξης του Δημήτρη Κωστούρου και συμμετοχής του ως υποψηφίου στο συνδυασμό «Ναύπλιο. Επόμενη μέρα».

Ο ίδιος αναφέρει πως παραιτείται λόγω ελλειπούς χρηματοδότησης του ΚΑΠΗ (αδυναμία του προϋπολογισμού για άμεση καταβολή αναδρομικών στους εργαζόμενους για τα δώρα που είχαν περικόψει οι μνημονιακές κυβερνήσεις) και διότι θεώρησε πως η συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντί του δεν ήταν αρκούντος φιλική.

Πληροφορίες από την παράταξη «Ναύπλιο πρωτεύουσα ξανά» του Παναγιώτη Αναγνωσταρά αναφέρουν πως ο Δημήτρης Μπακέας, πείσθηκε μετά από διαπραγματεύσεις να εκτεθεί υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του κουμπάρου του και ότι η σχετική ανακοίνωση θα γίνει εντός των νομίμων προθεσμιών.

Την θέση του παραιτηθέντος συμβούλου θα καταλάβει ο Γιάννης Αργείτης, ορκιζόμενος εντός της Μεγάλης Εβδομάδος.